Отидете към основна версия

9 953 23

Продава се изключително рядка 124-ка за „разбирачи“

  • mercedes-
  • bmw-
  • e60-
  • amg-
  • 124-
  • w124

От специалното AMG са направени само 45 броя

Ако попитате някой от по-младото поколение на коя марка принадлежи означението „Е60“, то е много вероятно да получите отговор, че това е означението за 5 Series произвеждана между 2003-та и 2010-та година. Ако зададете същия въпрос на някой фен на Mercedes, oбаче, то отговорът който ще получите вероятно ще е доста по-различен.

Около 20-тина години преди появата на 5 Series, означението Е60 се използва от Mercedes за един изключително рядък модел от AMG серията, който е направен в тираж от не повече от 150 броя. Става въпрос за наточена версия на легендарната 124-ка, базирана върху стандартния модел и разполагаща с 6.0-литров бензинов осмак.

Сега в интернет пространството се появи обява за такъв автомобил и то с още по-рядкото оборудване AMG Technik-Paket, което е поставено само на 45 автомобила от завода на германците. Колата е направена за Европа, но в момента се намира в САЩ, където търси своя нов собственик.

Сивият седан е оборудван с 6.0-литров осмак с мощност от 375 конски сили и 582 нютон метра, които се предават единствено към задните гуми. Отличителни за модела са по-широките калници и лайсни, различните брони, електрическите огледала, шибедаха, както и чистачките на фаровете. Конкретния автомобил е получил и няколко модификации като задно гърне на Remus, както и неоригинален волан.

В обявата се споменава, че по колата има някои забележки като следи от камъчета, както и корозия на няколко от скобите в двигателния отсек и няколко от гайките. Наскоро колата е преминала и дино тест, който е показал мощност от 330 конски сили и 594 нютон метра въртящ момент.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 37 гласа.

Свързани новини