Отидете към основна версия

2 931 10

Hyundai възроди класика от 70-те с модерно задвижване

  • hyundai-
  • pony concept-
  • pony

Pony Coupe Concept бе показан с 1.2-литров двигател

Hyundai пресъздаде един от най-емблематичните си модели - Pony Coupe Concept, който беше представен на автомобилното изложение в Торино през 1974 г. По пресъздаването автомобилният производител работи с GFG Style - италианска дизайнерска къща, основана от Джорджето Джуджаро и неговия син Фабрицио.

Колата бе показана отново на езерото Комо, Италия, по време на първото издание на Hyundai Reunion, обединяващ миналото на марката и нейното бъдеще.

Първоначално от Hyundai са планирали концептуалният Pony Coupe да се превърне в сериен модел, но трудните икономически условия в края на 70-те години на миналия век правят това невъзможно. Колата се характеризира с емблематични геометрични линии и възприема много интригуващ дизайн, който може би е най-добре да се гледа отстрани. Има дълъг преден надвес, разширени арки на колелата, сребристи джанти и дебели В-колони. Формата на задното стъкло допринася за привлекателността на автомобила, така че не е чудно защо Hyundai използва оригиналния автомобил като вдъхновение за N Vision 74 и Ioniq 5 EV.

Hyundai за първи път показа си Pony Coupe Concept през ноември миналата година. Колата се задвижва от 1,2-литров четирицилиндров двигател с мощност 82 к.с. при 6000 об/мин, която се изпраща през задните колела.

"В ерата на електрификацията ключово условие за превръщането на Hyundai Motor Company в лидер в бъдещата мобилност ще бъде способността ни да останем верни на непоклатимите ценности, които наследихме", добави президентът и главен изпълнителен директор на Hyundai Джехун Чанг. "Занапред, чрез Hyundai Reunion и други инициативи, ще продължим да използваме нашето миналото като уникален вектор за бъдещите ни иновации."

Поставете оценка:
Оценка 5 от 8 гласа.

Свързани новини