Отидете към основна версия

5 406 7

Ето я наточената версия на чудовището Ford Ranger Raptor

  • ford-
  • ranger-
  • raptor-
  • hennessey

Доработката е с мощност 500 коня, нарича се VelociRaptor 500 и е дело на Hennessey

Нова наточена версия VelociRaptor 500 се появи във модела Ford Ranger 2023. Тя е разработена в студиото Hennessey в Тексас, което от много години се занимава с доработки на Ford. Това се съобщава на официалния сайт на компанията.

Моделът е базиран на спортния Ford Ranger Raptor с 3.0-литров битурбо бензинов V6 двигател. В мотора са сменени междинният охладител и всмукателната система, а контролният блок е преконфигуриран.

Благодарение на тези промени мощността е нараснала от 405 на 500 к.с., а максималният въртящ момент от 580 на 745 Нм. Преди това всъдеходът Ford Bronco Raptor беше тунингован по същия начин.

С 10-степенна автоматична скоростна кутия ускорението до 100 км/ч отнема около 5 секунди. Освен това звукът на шестте цилиндъра е "по-сочен" благодарение на новата изпускателна система. Доработеният пикап получава и подсилено окачване с нови амортисьори.

Тунингът на Ford Ranger Raptor включва също стоманени брони различни надкалникови арки и огромни 35-цолови офроуд гуми. В кабината има нови постелки, а седалките са украсени с лога на Hennessey.

Новият Hennessey VelociRaptor 500 ще влезе в производство от четвъртото тримесечие на тази година и от компанията планират да сглобят 200 такива пикапа през първите 12 месеца. Цената на модификацията е $24 950, още $56 960 трябва да бъдат платени за донора - нов Ford Ranger Raptor.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 12 гласа.

Свързани новини