Отидете към основна версия

3 865 17

С цената на загуба, този път Мъск може да спази обещанието си

  • tesla-
  • мъск-
  • илон мъск-
  • продажби-
  • toyota

Tesla Model Y е най-продаваната кола за първото тримесечие в свтовен мащаб

Обещанията на Илон Мъск са тема, която е доста обширна и често разочарова хиляди хора. През годините изпълнителният директор на Tesla е доказал, че не всичко което обещае се случва или поне не от първия път. Сега, обаче, Мъск може да спази едно доста сериозно обещание, а именно да направи Tesla Model Y най-продаваната кола в света за 2023 година.

Данните към момента изглеждат много обещаващи, след като проучване на Jato Dynamic, споделено от Motor1 показва, че през първото тримесечие на тази година, Tesla Model Y е най-порадваната кола в света, задминавайки всички от дългогодишните лидери в класацията. Електромобилът е достигнал до 267 200 човека в целия свят, докато на второ място се нарежда Corolla с 256 400 продажби.

Останалите позиции от челната петица също са за Toyota с Hilux на трето място и 214 700 продажби, Rav4 с 211 хиляди продажби и Camry със 166 200 продажби. Разбира се, до края на годината има още доста време и Tesla може да загуби първите си позиции, но с оглед на това, че Мъск оставя печалбата на заден план за сметка на по-голямото производство, то това изглежда по-скоро малко вероятно.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 14 гласа.

Свързани новини