Last news in Fakti

27 Май, 2023 10:30 3 850 17

С цената на загуба, този път Мъск може да спази обещанието си

  • tesla-
  • мъск-
  • илон мъск-
  • продажби-
  • toyota

Tesla Model Y е най-продаваната кола за първото тримесечие в свтовен мащаб

С цената на загуба, този път Мъск може да спази обещанието си - 1

Обещанията на Илон Мъск са тема, която е доста обширна и често разочарова хиляди хора. През годините изпълнителният директор на Tesla е доказал, че не всичко което обещае се случва или поне не от първия път. Сега, обаче, Мъск може да спази едно доста сериозно обещание, а именно да направи Tesla Model Y най-продаваната кола в света за 2023 година.

Данните към момента изглеждат много обещаващи, след като проучване на Jato Dynamic, споделено от Motor1 показва, че през първото тримесечие на тази година, Tesla Model Y е най-порадваната кола в света, задминавайки всички от дългогодишните лидери в класацията. Електромобилът е достигнал до 267 200 човека в целия свят, докато на второ място се нарежда Corolla с 256 400 продажби.

Останалите позиции от челната петица също са за Toyota с Hilux на трето място и 214 700 продажби, Rav4 с 211 хиляди продажби и Camry със 166 200 продажби. Разбира се, до края на годината има още доста време и Tesla може да загуби първите си позиции, но с оглед на това, че Мъск оставя печалбата на заден план за сметка на по-голямото производство, то това изглежда по-скоро малко вероятно.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 гост

    11 9 Отговор
    Тойота има непрекъснат спад в продажбите от години , дори Rav4 , който за миналата година е на първо място вече е на трето с около 30 % спад само спрямо миналата година първо тримесечие , а Тесла има ПРИРАСТ 70 % !! И логично от трето място вече е първа !! Обаче скоро тази водеща петица ще изглежда обратното , 4 Тесла и една Тойота , а може и нито една ! Щото Хайлукс скоро ще бъде заменен от Сайбъртрък . а Корола от Тесла Модел 2 или както ще се казва евтиния модел !

    Коментиран от #4

  • 4 гост

    17 3 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    И Тесла не е на загуба !!! Не си и мечтайте ! Просто от безбожната 30-35% печалба на автомобил е слязла ВРЕМЕННО до 6-7 % , което е мечта за над половината стогодишни , включително Тойота , които работят на такива печалби от поне 20-тина години !!

    Коментиран от #5

  • 5 гост

    18 6 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Също да напомня , че само преди нищожните 10 години (!!!!!!!!!!!) през недалечната 2013 година повечето хора дори не бяха чували за Тесла , да не говорим да са виждали дори на снимка такава !! И само 10 години по-късно най-продаван модел в света и дори в България се среща по няколко пъти дневно във всеки областен град !! Такова нещо нито Тойота , нито Мерцедес някога дори са мечтали , да не говорим постигнали !! После пак плюйте американските автомобилостроители !!

    Коментиран от #6

  • 6 гост

    8 6 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Също да обясним някои цифри на заблудените ! За миналата година от около 96 милиона продадени в света автомобила най-продавания модел има 1 милион продажби , тоест по-малко от 1 % ! Същото и дори по-лошо е съотношението и в предните 15-20 години , защото общите продажби стигаха над 100 милиона няколко години , а най-продавания модел си е около милион ! Тоест ако някой модел стигне 1,3-1,5 милиона продажби и то при очаквания общия брой продажби да продължи да спада , това ще е постижение НИКОГА не достигане от никого ! И сега внимание , Модел У има 267 000 продажби за първото тримесечие , а винаги първото тримесечие е най-слабо ! И четирите фабрики на Тесла продължават бързо да увеличават производството и целта е над 300-350 000 произведени за тримесечие от модела до края на годината ! Което ще рече за годината 1.1- 1,3 милиона продажби !

    Коментиран от #9

  • 7 Антиелектриците

    8 6 Отговор
    Мълчат

    Коментиран от #10

  • 8 Грета Тунберг

    6 6 Отговор
    Извади си вибратора Тесла отзад и помисли за гаджето си Грета.Все Тесли са ти в главата.

    Коментиран от #11

  • 9 Бай Пън

    8 6 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    На любителите на теслъ мога да приложа снимка при 100 проц заредена батерия компютъра дава 255км пробвг при 0 градуса. А на хартия мисля е 675км. Не е зле,а ! На нахиления пращам много поздрави и на една роднина негова от ценски пол.

    Коментиран от #12, #13

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Какви снимки, ето клип

    8 3 Отговор

    До коментар #9 от "Бай Пън":

    "На любителите на теслъ мога да приложа снимка при 100 проц заредена батерия компютъра дава 255км пробвг при 0 градуса. А на хартия мисля е 675км. Не е зле,а ! "

    Кой го интересува какво ти дава компютъра? По-важното е в реалността колко ще изминеш. Ето ти тук клип на една Тесла която при температури под нулата, минава 360 км преди да я заредят за първи път, а след това с още няколко зареждания минава 1 000 км за 9 часа и 5 минути при зимни условия с 24,8 кВтч/100км

    Преди няколко дни със същия автомобил по същия маршрут в топло време, измина същите 1000 км за 8 часа и 55 минути с разход 22квч/100км.

    Много поздрави на електромобила на toyota който измина същите 1000 километра по същия маршрут за 14 часа и 25 минути с 30,2 kWh на 100 км въпреки че автомобила е по-малък, по-лек и с много по-ниска мощност.

    Коментиран от #14, #15, #17

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Объркан е клипа

    6 1 Отговор

    До коментар #13 от "Какви снимки, ето клип":

    Не знам как се е получило като този клип дори не съм го гледал. Няма значение, ето правилния

  • 16 МЪСК 💪🏻

    3 2 Отговор
    Tesla е най-продаваният автомобил в премиум сегмента в България за първото тримесечие на 2023 година. За януари-март Tesla Model Y има 92 нови регистрации, следвана от моделите на Мерцедес, БМВ и Ауди.
  • 17 МЪСК 💪🏻

    3 1 Отговор

    До коментар #13 от "Какви снимки, ето клип":

    - 900 kWh батерия на 1000 волта (клетки тип 4680 в 9 модула),
    - мощност на зареждане: над един мегават на Tesla Megacharger за 30 мин
    - 800 км (500 мили) документиран пробег с пълен товар 36.7 тона и магистрална скорост

    Причината: 3 електромотора с ротори в карбонови ръкави. 2 на едната ос - задействат се само при ускорение, 1 на другата ос - поддържа магистрална скорост с минимален разход. Бронирано предно стъкло, за да не губи време по сервизи. Гаранция - 1.6 млн. км. При спускане на проход, вместо с изпушили спирачки, се оказва с пълна батерия.