Отидете към основна версия

4 731 10

Citroen пусна голям кросоувър с разход под 5 на 100 градско

  • citroen-
  • c5 aircross-
  • 136-
  • hybrid

Френската марка представи ултраикономична версия на C5 Aircross

Компанията Citroen представи новия хибриден кросоувър C5 Aircross Hybrid 136. Интересното при тази модификация е, че изразходва по-малко от 5 литра гориво на 100 километра плобег.

Новата хибридна версия за Citroen C5 Aircross ще бъде една от най-икономичните в моделната линия на марката. Той ще се присъедини към по-мощните модификации, като същевременно ще бъде и по-евтин.

Citroen C5 Aircross Hybrid 136 е оборудван с 48-волтова хибридна технология. Кросоувърът ще използва електрическия мотор само при ниски скорости, което ще се отрази на разхода му особено много в градски условия.

Кросоувърът е оборудван с хибриден силов тракт, базиран на 1.2-литров трицилиндров двигател PureTech и електрически мотор с мощност 28 к.с. Системната мощност на двата агрегата е 136 к.с., а максималният въртящ момент - 230 Нм.

Също така Citroen C5 Aircross Hybrid 136 ще получи нова автоматична скоростна кутия e-DCS6 с двоен съединител. Тя ще позволи допълнително намаляване на разхода на гориво чрез по-висока ефективност.

Разходът на гориво на Citroen C5 Aircross Hybrid 136 се очаква да бъде под 5 литра на 100 км в града. Подробните характеристики и цената на кросоувъра ще бъдат обявени по-късно.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 17 гласа.

Свързани новини