Отидете към основна версия

15 156 31

Откриха „гробище“ с хиляди изоставени електромобили (ВИДЕО)

  • китай-
  • китайски автомобили-
  • китайски електромобили-
  • електромобили-
  • гробище

Според някои, колите са регистрирани за фалшива статистика

Китай е една от страните в която производството и продажбата на електромобили достига своя връх. Азиатската държава може да се похвали със статистика, която превъзхожда повечето страни по света, но сега тези данни бяха поставени под въпрос. Видео публикувано в YouTube преди по-малко от седмица ни показва хиляди електромобили паркирани в един от кварталите на Ханджоу.

Кадрите са дело на YouTube канал с името serpentza и са споделени от InsideEVs, които разкриват вероятността поради, която те са там. Според техните данни, електромобилите най-вероятно са част от схема за увеличаване на продажбите на електромобили или поне на теория. Всеки един от електромобилите е регистриран, което означава, че те се броят като продадени от компанията, която ги е произвела.

Именно тук се крие и разковничето, тъй като чрез тези продажби, китайските компании подават заявления за подкрепа от местните власти, а също така показват и изключително високи стойности на клиентите. Новината не е потвърдена от някоя от китайските компании, но според информацията там могат да бъдат открити хиляди коли разположени на площ от около 15 хиляди квадратни метра.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 32 гласа.

Свързани новини