Отидете към основна версия

6 363 9

Вижте как ще изглежда новия Volkswagen Tiguan

  • volkswagen-
  • tiguan

Публикувани са първите рендери на предстоящия модел

Tiguan е един от най-важните модели на Volkswagen в съвременната история на компанията. Миналата година в Европа са продадени 116 334 автомобила, а продажбите на този кросоувър са спаднали през последните три години, което е ясна индикация, че е необходим модел от ново поколение.

Германската компания работи активно върху третото поколение Tiguan през последните няколко месеца и сега имаме доста добра представа как може да изглежда колата. Илюстрациите, които ви показваме го изобразяват, като по-лъскав модел от настоящия Tiguan.

Цифровите изображения следват наскоро публикуваните тийзър изображения на кросоувъра , както и щпинските снимки на напълно камуфлажния прототип. Както можете да видите сами от изображенията, новият Tiguan ще бъде различен от своя предшественик и ще разполага с вдъхновена от ID.4 предна част с LED лента, свързваща светлините.

Освен че ще има по-заоблен вид, новият Tiguan ще бъде и малко по-голям от предишния модел. Volkswagen вече заяви, че автомобилът, базиран на MQB Evo, ще бъде с 32 милиметра по-дълъг с обща дължина от 4 551 мм. Tiguan 2024 също ще бъде с 5 мм по-висок. Въпреки това широчината и междуосието ще останат непроменени съответно на 1 939 мм и 2 681 мм.

Обновеният екстериор ще бъде допълнен от нови матрични HD фарове. Въпреки че детайлите не се виждат в тези визуализации, всеки клъстер ще съдържа 19 200 микро-LED клетки, способни да осветяват пътя пред вас на разстояние до 500 метра.

Малко се знае за техническата част и силовите агрегати на предстоящия модел. Знаем обаче, че ще има бензинови, дизелови и хибридни двигатели, както и версии с предно и задвижване на четирите колела.

Очаква се Tiguan от 2024 г. да бъде последният Tiguan с двигател с вътрешно горене, тъй като Volkswagen планира да спре да предлага двигатели с вътрешно горене в Европа до 2033 година.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 13 гласа.

Свързани новини