Last news in Fakti

29 Юли, 2023 10:30 5 892 10

Вижте какви ще са имената на пет от новите VW-та

  • volkswagen-
  • имена-
  • модели

Volkswagen патентова пет нови модела, които най-вероятно ще се отнасят за кросоувъри и SUV-та

Вижте какви ще са имената на пет от новите VW-та - 1

Volkswagen регистрира пет нови имена на модели. С тях ще бъдат обозначени новите кросоувъри, SUV-та и пикапи на марката - включително електрически. Изданието CarBuzz се опита да намери обяснение за всеки от тях и направи паралели с концепцията на марката от 2018 г., националния парк в Тайван и с митичния звяр от Откровението на св. Йоан Богослов.

Volkswagen регистрира в немското патентно ведомство няколко търговски имена, които най-вероятно ще се отнасят за бъдещите модели на марката - това са Tivas, Tyber, Therion, Teria, Tarokko и Taroko. И експхертите веднага се опитаха да намерят обяснение за всички, което е леко странно, но интересно. В същото време, тъй като всички думи започват с буквата "T", най-вероятно говорим за кросоувъри и SUV-та. Volkswagen има много примери, от Tiguan и Touareg до Taos, Taigo, Tharu, T-Roc и T-Cross.

Например Tarokko и Taroko могат да се отнасят до концепцията Tarok от 2018 г. или Националния парк Tarok в Тайван, чието име се превежда като „красив“ на местния език. Кратките имена Tivas, Tyber и Teria ще отговарят на нещо компактно. Последното означава „свобода и радост“ на австрийски език. Най-агресивното име е Therion. Това е името на примитивен хищник, митичен звяр от Откровението на св. Йоан Богослов, известен още като "Апокалипсис".

Всъщност може да се гадае дълго време, въпреки че регистрацията на търговски наименования все още не означава нищо. Компанията може да забрави за тях в продължение на много години и да се върне само когато се появи възможност. Между другото, имената Tarokko и Taroko са доста подходящи за електрически автомобили от марката Scout . Volkswagen ще го използва за SUV-та и пикапи, като дебютният модел може да бъде представен още тази година.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Олег

    16 6 Отговор
    Марката фауве може да се използва само за псуване.

    Коментиран от #3

  • 3 Пътна помощ

    18 2 Отговор

    До коментар #2 от "Олег":

    Аз не харесвам тази марка защото всеки модел е с различна кука за теглене а най често тя е забравена някъде по сервизите.

    Коментиран от #5

  • 4 Реалист

    17 4 Отговор
    Шестият модел ще е тинтири минтири,а седмият тралала,осмият тути фрути,деветият тутурунгел и десетият тюрлю гювеч
  • 5 Курци

    10 2 Отговор

    До коментар #3 от "Пътна помощ":

    И правилно,аз също не я харесвам.Опитай се да смениш някоя свещ...мъка.Някога имах голф единица беше друга работа но през последните петнадесет години само бусовете им бяха що годе добри
  • 6 Георги

    9 2 Отговор
    Денферно недоразумение са ВАГ Груп
  • 7 Гост

    1 3 Отговор
    ФВ не е за бедняци, измисленяци, и форумни драскачи!
  • 8 Мохамед, Хасан, Мехмед, Ахмед и Мустафа

    2 1 Отговор
    Как какви?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Гюнтер

    1 0 Отговор
    Извинявам се за невежеството, но...
    Австрийският език що за език е?