Отидете към основна версия

2 697 7

Новият Scenic вече се появи по обществените пътища

  • renault-
  • scenic-
  • megane-
  • espace

Ванът също ще се прероди като кросоувър

След като по-рано тази година Renault официално представи новия Espace, сега французите ще възродят и друг модел от сегмента на вановете, като той отново ще поеме в посока SUV. Става въпрос за Scenic, който вече преминава през полеви тестове и бе засечен от фотографи на AutoExpress.

Колата е силно покрита с камуфлаж, което подсказва, че все още е в ранен етап на разработки. Очаква се дизайнът да е подобен на този на Megane E-Tech, а основната разлика да е в размерите. Именно от електрическия модел ще бъде взета и платформата CMF-EV, която се използва още и от Nissan Ariya.

Очакваме Scenic E-Tech Electric да се появи през 2024 г. и според шефа на Renault, Лука Де Мео, той ще бъде дистанциран от новия електрически Megane: "Няма да правим още един MPV. Ще направим по-прогресивен модел от този." Той добави, че Scenic ще трябва да предлага "пространство и пробег", надхвърлящи тези на новия Megane.

Не е изключено на някакъв етап да се появи нов седемместен модел Grand Scenic върху преработена платформа CMF-EV - подобно на новия Espace, който по същество е разтеглена версия на Austral. Възможно е също да видим и наследник на версията RX4 със задвижване на четирите колела на оригиналния Scenic.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 8 гласа.

Свързани новини