Отидете към основна версия

5 665 18

Tesla избира нова европейска страна за втория си завод

  • tesla-
  • завод-
  • франция

За сега се очаква това да бъде Франция

След като Tesla окончателно реши, че следващия завод на компанията в Европа няма да бъде в Испания, сега в интернет пространството се появи следващия възможен вариант за съоръжението. Според запознати, визитите на Мъск във Франция през май и юни са били свързани именно със строежа на нова фабрика, а разговорите с президента Макрон са били насочени главно към тази тема.

Все още не е ясно точно каква фабрика иска да построи американската компания, дали завод за производство на коли или такъв за батерии, но и двата варианта биха подпомогнали френската икономика. За съжаление има няколко недостатъка, които към момента хората на Мъск се опитват да решат и те са главно с липсата на промишлени обекти с железопътни или морски връзки.

Първият завод на Tesla в Европа - Gigafactory в района на Грюнхайде, югоизточно от Берлин - произведе първия си автомобил през март миналата година. В него са инвестирани около пет милиарда евро. Строителството беше многократно отлагано от екоактивисти, а пускането на поточната линия се състоя шест месеца по-късно от планираното поради проблеми с властите.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 9 гласа.

Свързани новини