Отидете към основна версия

3 282 18

Tesla отново ядоса феновете си

  • tesla-
  • автопилот-
  • model s-
  • model y

Компанията предлага само 3900 долара за екстра, която струва 15 хиляди долара

Tesla отново предизвика лоши чувства в своите фенове, след като компанията предложи нищожно ниска цена за нещо за което таксува близо 4 пъти повече. Става въпрос за усъвършенствания автопилот на компанията, наречен Full Self-Driving Beta, предлагащ се допълнително към всеки нов модел за „скромната“ сума от 15 хиляди долара.

Собственик на компанията на име Алекс разказа историята си в Twitter, като сподели съобщения от платформата на марката, където служител му предлага изключително ниска цена за автомобила. Алекс иска да върне своята Tesla за обратно изкупуване, а колата под въпрос е Tesla Model Y от 2020-та в неясно състояние и с неясен пробег. Освен за нас, тези фактори са неясни и за Tesla, тъй като компанията вижда единствено, че колата няма предходни произшествия или модификации.

Сумата, която служителят му предлага е 37 700 долара или около два пъти и половина повече от настоящата цена на автопилота. Най-интересното е, че тази екстра изглежда не е толкова скъпа на вторичния пазар и цената без нея е само с 3900 долара по-малко или точно 33 800 долара. Разбира се, трябва да уточним, че през 2020-та, когато колата е купувана, цената на екстрата е била 7 хиляди долара, но също трябва да споменем и думите на Мъск, който тогава сподели, че автопилотът ще бъде ценна придобивка с тази цена.

Това е пореден случай на поредно недоволство от феновете на марката, след като през май DriveTesla Canada разкри имейл, в който представител на Tesla изрично заявява, че "FSD не променя стойността на автомобила". Преди това, през 2021 г., самият Мъск отговори на оплакване за подобна ситуация с думите: "Няма съмнение, че FSD трябва да се разглежда като разумно ценна при извършване на замяна".

Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 16 гласа.

Свързани новини