Last news in Fakti

17 Юли, 2023 10:30 3 272 18

Tesla отново ядоса феновете си

  • tesla-
  • автопилот-
  • model s-
  • model y

Компанията предлага само 3900 долара за екстра, която струва 15 хиляди долара

Tesla отново ядоса феновете си - 1

Tesla отново предизвика лоши чувства в своите фенове, след като компанията предложи нищожно ниска цена за нещо за което таксува близо 4 пъти повече. Става въпрос за усъвършенствания автопилот на компанията, наречен Full Self-Driving Beta, предлагащ се допълнително към всеки нов модел за „скромната“ сума от 15 хиляди долара.

Собственик на компанията на име Алекс разказа историята си в Twitter, като сподели съобщения от платформата на марката, където служител му предлага изключително ниска цена за автомобила. Алекс иска да върне своята Tesla за обратно изкупуване, а колата под въпрос е Tesla Model Y от 2020-та в неясно състояние и с неясен пробег. Освен за нас, тези фактори са неясни и за Tesla, тъй като компанията вижда единствено, че колата няма предходни произшествия или модификации.

Сумата, която служителят му предлага е 37 700 долара или около два пъти и половина повече от настоящата цена на автопилота. Най-интересното е, че тази екстра изглежда не е толкова скъпа на вторичния пазар и цената без нея е само с 3900 долара по-малко или точно 33 800 долара. Разбира се, трябва да уточним, че през 2020-та, когато колата е купувана, цената на екстрата е била 7 хиляди долара, но също трябва да споменем и думите на Мъск, който тогава сподели, че автопилотът ще бъде ценна придобивка с тази цена.

Това е пореден случай на поредно недоволство от феновете на марката, след като през май DriveTesla Canada разкри имейл, в който представител на Tesla изрично заявява, че "FSD не променя стойността на автомобила". Преди това, през 2021 г., самият Мъск отговори на оплакване за подобна ситуация с думите: "Няма съмнение, че FSD трябва да се разглежда като разумно ценна при извършване на замяна".


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тесльо

    17 2 Отговор
    Тая тесла си е голема тесла
  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    20 4 Отговор
    Шшшшшшшт!
    За теслА или добро или НИЩО ❗

    Искали да ги връщат !
    Ама как така - те тук се бият двама за една теслА-
    Всеки вика :
    - Ти я вземи ❗
  • 3 Леля Гошо

    23 3 Отговор
    Докато има шарани ще има и рибари. Свети Илон е велик рибар, шапка му свалям.

    Коментиран от #6

  • 4 Фарадей

    28 0 Отговор
    Нищо не разбрах от тая статия .
  • 5 Гост

    14 2 Отговор
    Честито на шараните.
  • 6 Кола за 35 хил. евро с 500 коня!

    8 9 Отговор

    До коментар #3 от "Леля Гошо":

    Разходът на 100 на ток е сигурно 1/3 от дизела, а за града да не говорим. Кое е толкова лошото? Разбира се услугите, клоновете, връзка с клиенти, всичкото това е ужас.

    Коментиран от #9, #10, #11

  • 7 Гост

    13 3 Отговор
    Тесла Y от 2020 година.Много бързо се е отказал от Тесла фенчето.
  • 8 Така е

    17 2 Отговор
    Нищо не се разбира. Ама и не ме интересува тяхната изкривена действителност. Объркани хора, с объркани желания.Да се оправят.
  • 9 Гост

    9 0 Отговор

    До коментар #6 от "Кола за 35 хил. евро с 500 коня!":

    Да,но цената да си я купиш е двойна.
  • 10 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    5 6 Отговор

    До коментар #6 от "Кола за 35 хил. евро с 500 коня!":

    За градска кола е супер!
    Писал съм мнението си доста пъти.
    Проблемът е , че не е удобно за семейни излети и почивки или когато бързаш за по-далечна дестинация.
    А какво да каже дядо Митьо дето ходи само до съседното село и до нивите си !
    Лошо няма в ел.ките , но политиканите пак впрегнаха каруцата пред коня.

    Коментиран от #12, #14

  • 11 За 35 Евра

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Кола за 35 хил. евро с 500 коня!":

    нова перформънс ли е какво е версията - няма как...
    35-40 са по-скоро базовите версии с по 280-320 к.с....
  • 12 Тес

    2 2 Отговор

    До коментар #10 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Само за градско е идеална, но при условие, че караш доста, а не по 20-30 км дневно.
  • 13 бай Даньо

    2 0 Отговор
    За FSD Ганьо Балкански е казал "Имали пари дали" .
  • 14 бай Даньо

    1 7 Отговор

    До коментар #10 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Моето мнение е същото. В едно семейство винаги ще има една бензинова кола по добре джипка за планина и за дълги преходи а за града електрическа за тоя който кара по дълго за работа. Мъска малко обърка работата с първите тесли които бяха ужасно скъпи , но все някой трябва да плати за разработката, кой ако не първите купувачи . Вече си идваме на думата модел 3 е по евтин от средната цена на кола в Америка предполагам и Европа . Изглежда и аз отивам към модел 3 може би още едно намаление на цената на. Ако алтернативата на Модел 3 е Приус на Тойота то Приуса е на почти същата цена но караш 3 пъти по скъпа . Ако имаш средното американско каране ( 40 мили на ден) спестяваш поне $1000 на година за 10 години стават $10К ако сложиш поддръжката на хибрида ( който е много по евтин от обикновен бензин но все пак ) още $5к то се вижда как едната кола трябва д а е електрическа. Някой ще кажат няма инфраструктура за зареждане и това не е верно . Днес слушах че в един американски град от 100 000 души има инсталирани над 700 зарядни тоест дори половината автомобила в тоя града ( 50к да кажем ) да решат да заредят в един ден могат - по 30 мин зараждане за 24 часа на ден по 750 станции прави 36 000 зареждания . Това е абсурдна ситуация повечето коли ще искат едно зареждане на седмица ... Най големия ми проблем е как да преглътно туй редко гуйнo Муск !?

    Коментиран от #15, #17

  • 15 Така е

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "бай Даньо":

    Наредихте Тойота Приус до Тесла 3, а и всякакви обобщения за това, как се използват колите е невалидно. Всеки използва колите по различен начин и не както е в анализа ви. Приус има близо 90 км преход на ток. Въпреки, че не харесвам плъгин хибридите, новият Приус е много по-добър избор от Тесла3.

    Коментиран от #16

  • 16 бай Даньо

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Така е":

    Вервай ми имам от 10 години поне стария Приус (луксозния на Лексъс), даже съм на втори които е вече на 200 000 мили и знам какво говоря. Плъг ин са глупост карай само на електричество и батерията е заминала за 50 000 км...
  • 17 Ще чакам

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "бай Даньо":

    да спестя едни имагинерни 10 000-15000 за цели 10 години, вместо да се впрегна на работа и да изкарам няколко пъти по толкова…

    Коментиран от #18

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.