Отидете към основна версия

2 614 4

Роботи прибират неправилно паркирани автомобили (ВИДЕО)

  • паяк-
  • репатрак-
  • робот

Френската компания Multitract пусна в серийно производство специални пълзящи роботи, които могат да евакуират незаконно паркирани автомобили от най-тясното пространство.

Преместването на паркиран автомобил може да се превърне в скучна работа, особено в градски условия. Понякога няма място за поставяне на конвенционален репатрак пред или зад превозното средство. Но на помощ на служителите на общинската служба идват специалните роботи - нещо средно между камион, мотокар и сапьор.

Строго погледнато, те не са роботи, защото работят 100 процента по инструкции на човешки оператор, който ги управлява с дистанционно управление. Те се наричат ​​Easttract. Easttract има чифт релси и тава, която се плъзга напред като рампа. Има товароподемност 2500 кг. По-мощният модел TowTrack XL може да се справи с автомобил с тегло 3500 кг.

Може би след време такива машини ще могат да работят напълно автономно, а наказателните паркинги по света ще могат да удвоят броя на задържаните коли. Според компанията в по-голямата част от случаите машините се използват за евакуиране на неизправни автомобили от тесни улици. Но няколко малки града във Великобритания ги използват и за контрол на нарушителите на паркирането. Вижте повече.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 9 гласа.

Свързани новини