Отидете към основна версия

3 944 5

Toyota Corolla се превръща в пикап?

  • toyota-
  • corolla-
  • corolla cross-
  • пикап

Ще видим ли още една разработка с популярното име

Дни след като Toyota представи Corolla Cross през юни 2020 г., в интернет пространството се появиха рендъри на които кросоувърът беше превърнат в пикап. Малко над три години след това, август 2023 г., нов доклад от надежден източник твърди, че въображаемият пикап може наистина да стане реалност един ден. Automotive News разполага с достоверна информация, че японската марка обмисля малък пикап, базиран на семейството модели Corolla.

Според данните, проектът все още е в начален стадий и окончателното решение все още не е взето. Automotive News пише, че "пикап на базата на Corolla остава възможен, но външният му вид е в процес на разработка". Дори и да получи прословутата зелена светлина, изданието прогнозира, че пикапът няма да се появи в продажба по-рано от 2027 г. Ако това се окаже вярно, то утилитарният автомобил ще бъде базиран на следващото поколение Corolla, а не на настоящия модел.

Един по-малък пикап ще се разположи под Hilux и ще позволи на Toyota да се конкурира с Ford Maverick и Hyundai Santa Cruz. Слуховете са, че новата японска машина ще се сглобява в Мисисипи заедно с обикновената Corolla, докато Corolla Cross ще се произвежда в Алабама в новия завод, който компанията дели с Mazda.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.

Свързани новини