Отидете към основна версия

3 139 15

Може ли Porsche 911 да победи Tesla Plaid? (ВИДЕО)

  • porsche-
  • tesla-
  • model plaid-
  • 911-
  • turbo s

Германският суперкар разполага с близо 400 конски сили по-малко

Porsche 911 Turbo S е един от най-бързите автомобили на пазара в своята категория. Германското спортно купе се задвижва от 3.8-литров бензинов шестак, който генерира мощност от 650 конски сили и максимален въртящ момент от 800 нютон метра, които се предават към четирите колела. Заедно с тях работи и автоматична трансмисия, която има славата за изключително бърза смяна на предавки. В резултат на това, 911-ката може да се похвали с брутално ускорение от 0 до 100км/ч, което в повечето случаи е по-бързо от рекламираното от Porsche.

В същото време от другата страна на чертата застава Tesla Model X Plaid. Със своите три електромотора, кросоувърът с шикозни задни врати може да се похвали с мощност от 1020 конски сили и максимален въртящ момент от 1420 нютон метра. В същото време, теглото от над 2.4 тона е с около 800 килограма повече от това при Porsche-то.

Може ли електрическата мощност да изпревари бензиновият двигател или теглото ще окаже своето влияние, разберете като гледате видеото под този текст, където Мат Уотсън изправя двете коли в директна надпревара в три сегмента.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 8 гласа.

Свързани новини