Отидете към основна версия

4 096 9

Volkswagen ID.4 постави нов рекорд на Гинес

  • volkswagen-
  • i.d.4-
  • рекорд-
  • гинес

Това не е първото постижение на електрическия кросоувър

Електрически кросоувър Volkswagen ID.4 постави рекорд на Гинес. Той пътува през цяла Канада само с 18 спирки. Според Volkswagen зад волана на кросоувъра е бил легендарният състезател и пътешественик Райнер Цитлов. Той изминава разстоянието от 7 133 километра за 7 дни. Спиранията на станциите за зареждане се случват приблизително на всеки 396 километра.

Volkswagen подчерта, че подобен успешен експеримент може да повлияе положително на развитието на пазара на електрически автомобили във втората по големина страна в света. Работата е там, че потенциалните купувачи смятат инфраструктурата на Канада за недостатъчно развита за автомобили с електрически двигатели, докато експериментът на Райнер доказва обратното.

Той, заедно със стоков Volkswagen ID.4 постави рекорд на Гинес за най-дълго изминато разстояние в рамките на една държава. Междувременно германският рекордьор вече прави планове за следващото си пътуване, като иска да повтори маршрута в обратна посока и да посети всичките 145 представителства на Volkswagen в страната по пътя.

Това не е първият път, когато този човек поставя световни рекорди на Гинес, управлявайки Volkswagen ID.4. Последния път той направи пробег от Аляска до Флорида. През 2021 г. Volkswagen ID.4 получи титлата електрическо превозно средство, изминало максималното разстояние в една държава.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 11 гласа.

Свързани новини