Отидете към основна версия

17 253 19

Променен до неузнаваемост: подробности за новия Hyundai Santa Fe (ВИДЕО)

  • hyundai-
  • santa fe

Новото пето поколение Hyundai Santa Fe беше представено онлайн. Любопитното е, че семейният кросоувър се промени радикално. Продажбите му в Европа и Америка ще стартират през първата половина на 2024 г, а подробности за новостта бяха разкрити на официалния уебсайт на южнокорейския автомобилен производител.

Промените се виждат с невъоръжено око - новият Hyundai Santa Fe изненада със своя ъгловат дизайн с вертикални задни колони на покрива. Той има висок преден капак, раздути калници, осветена решетка и оригинални H-образни фарове и задни светлини. В допълнение, кросоувърът на Hyundai е нараснал малко по размер.

Размери Hyundai Santa Fe 2024:
дължина - 4830 мм;
широчина - 1900 мм;
височина - 1720 мм;
междуосие - 2815 мм.

По-големите размери позволяват да се направи интериорът на Hyundai Santa Fe по-просторен - има повече място на втория и третия ред. Компанията ще предлага версии за 5, 6 и 7 места. В конфигурацията с пет места обемът на багажника е 725-1275 литра.

Предният панел има голям извит дисплей на виртуалното арматурно табло и мултимедия, а бутоните за управление на климатичната система са станали чувствителни на допир. Между предните седалки са инсталирани две безжични зарядни устройства за смартфони.

Седалките на втория ред получават електрическо сгъване и регулиране на облегалката. Опциите включват кожена тапицерия Nappa, достъп чрез смартфон, камери за съраунд изглед, асистент за дистанционно паркиране и полуавтономно шофиране.

Що се отнася до моторизацията, то кросоувърът Hyundai Santa Fe 2024 ще бъде оборудван с 2.5-литрови бензинови двигатели (194 и 281 к.с.), стандартни и plug-in хибриди с мощност съответно 230 конски сили и 265 конски сили. Все още няма информация за дизел.

Най-мощният вариант ускорява от 0 до 100 км/ч за 8.1 секунди и развива 210 км/ч, като изразходва средно 9.1 л/100 км. Хибридът с 230 конски сили е забележимо по-икономичен - 6.5 л/100 км в комбиниран цикъл. Ще има и специална офроуд версия, за която към момента от Hyundai само загатнаха.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 20 гласа.

Свързани новини