Last news in Fakti

11 Август, 2023 10:37 17 170 19

Променен до неузнаваемост: подробности за новия Hyundai Santa Fe (ВИДЕО)

  • hyundai-
  • santa fe
Променен до неузнаваемост: подробности за новия Hyundai Santa Fe (ВИДЕО) - 1

Новото пето поколение Hyundai Santa Fe беше представено онлайн. Любопитното е, че семейният кросоувър се промени радикално. Продажбите му в Европа и Америка ще стартират през първата половина на 2024 г, а подробности за новостта бяха разкрити на официалния уебсайт на южнокорейския автомобилен производител.

Променен до неузнаваемост: подробности за новия Hyundai Santa Fe (ВИДЕО)

Промените се виждат с невъоръжено око - новият Hyundai Santa Fe изненада със своя ъгловат дизайн с вертикални задни колони на покрива. Той има висок преден капак, раздути калници, осветена решетка и оригинални H-образни фарове и задни светлини. В допълнение, кросоувърът на Hyundai е нараснал малко по размер.

Размери Hyundai Santa Fe 2024:
дължина - 4830 мм;
широчина - 1900 мм;
височина - 1720 мм;
междуосие - 2815 мм.

По-големите размери позволяват да се направи интериорът на Hyundai Santa Fe по-просторен - има повече място на втория и третия ред. Компанията ще предлага версии за 5, 6 и 7 места. В конфигурацията с пет места обемът на багажника е 725-1275 литра.

Променен до неузнаваемост: подробности за новия Hyundai Santa Fe (ВИДЕО)

Предният панел има голям извит дисплей на виртуалното арматурно табло и мултимедия, а бутоните за управление на климатичната система са станали чувствителни на допир. Между предните седалки са инсталирани две безжични зарядни устройства за смартфони.

Променен до неузнаваемост: подробности за новия Hyundai Santa Fe (ВИДЕО)

Седалките на втория ред получават електрическо сгъване и регулиране на облегалката. Опциите включват кожена тапицерия Nappa, достъп чрез смартфон, камери за съраунд изглед, асистент за дистанционно паркиране и полуавтономно шофиране.

Променен до неузнаваемост: подробности за новия Hyundai Santa Fe (ВИДЕО)

Що се отнася до моторизацията, то кросоувърът Hyundai Santa Fe 2024 ще бъде оборудван с 2.5-литрови бензинови двигатели (194 и 281 к.с.), стандартни и plug-in хибриди с мощност съответно 230 конски сили и 265 конски сили. Все още няма информация за дизел.

Най-мощният вариант ускорява от 0 до 100 км/ч за 8.1 секунди и развива 210 км/ч, като изразходва средно 9.1 л/100 км. Хибридът с 230 конски сили е забележимо по-икономичен - 6.5 л/100 км в комбиниран цикъл. Ще има и специална офроуд версия, за която към момента от Hyundai само загатнаха.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    44 26 Отговор
    Видима еволюция.....от грозно , в много грозно.....!!!

    Коментиран от #12, #14

  • 2 Бай Иван

    29 19 Отговор
    Малко на новата Дачия прилича
  • 3 Българин

    11 17 Отговор
    купувам
  • 4 така

    57 2 Отговор
    Само хрилете са забравили от Рендж Ровър, всичко друго и копирано.

    Коментиран от #10

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Защо ми се трие постоянно коментара!!!!!

    5 1 Отговор
    Защо!!!!!!!

    Коментиран от #9

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Чети правилата на сайта

    9 0 Отговор

    До коментар #7 от "Защо ми се трие постоянно коментара!!!!!":

    Ако коментара или никнейма са ти на латиница няма да ти се публикува коментара.
  • 10 Димирест

    15 4 Отговор

    До коментар #4 от "така":

    Точен коментар. Рейндж със смешни светлини и отвратително квадратна задница. Най-мощният вариант ускорява от 0 до 100 км/ч за 8.1 секунди и развива 210 км/ч - Смях в залата!
  • 11 ПЪЛЕН ПРОВАЛ

    22 2 Отговор
    С този грозен недодялан сандък корейците се опитват да копират Рейндж Ровър. Предницата изглежда сравнително добре,но задницата е отврат. Монтират му 6-степенна автоматична скоростна кутия,а в настоящия модел е 8-степенна. Едва ли ще направи добри продажби,може би ще върви повече в САЩ. А и там вероятно ще е по-евтино. Тук сигурно ще му поискат поне 180 000 лв.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Анонимен

    19 1 Отговор
    Първите четири поколения на Хюндай санта Фе са много по добри като дизайн
  • 14 СЗО

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "Пич":

    Грозно, по грозно, китайски дизайн.
  • 15 ДААА

    7 2 Отговор
    Първите и особено последния модел на Хюндай бяха много готини имаха собствена линия - това определено не са те, нещо като нищо и не блести с технически данни. Потребителя ще каже последната си дума.....
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Хех

    0 0 Отговор
    8 сек до 100 за най-мощната модификация? Ама няма да струва колкото Дачия, нали? Направо съм изненадан, че не са сложили някакво двигателче 1.4 например. Мазда извадиха 6-цилиндрови дизел и бензин за новите си модели!!!!
  • 19 Бай Цвятко

    0 0 Отговор
    Hyundai моля Ви преработете задницата!!! Тази е ужасна! Другото горе-долу добре, Малко и на старият Патфайндър прилича. Иначе марките H и Kia вървят напред безспорно, но Mazda с бензинови и дизелови нехибридни мотори ги удари в земята. Че и шестаци имат. Бяха замрели, но се оправят добре напоследък, и с дизайн, и с мотори.