Отидете към основна версия

6 039 26

Москвич пуска автомобил с фабрична АГУ

  • москвич-
  • метан-
  • газова уредба

Руската марка Москвич, която бе възродена с производството на китайски автомобили JAC, планира да произвежда автомобил на гориво от природен газ. Според ТАСС с позоваване на Денис Сафонов, заместник-генерален директор по продажбите на Gazprom Gas Motor Fuel, Москвич може да представи модел, който работи на метан.

Заслужава да се отбележи, че в самия Москвич такава кола не е споменавана преди. Но Сафонов твърди, че новостта ще бъде показана "в съвсем близко бъдеще". Според него инсталирането на АГУ "трябва да бъде достъпно за руските потребители като допълнителна опция".

Представител на "Газпром" каза, че "цялото основно оборудване за инсталацията вече е налице и нищо не трябва да се купува от чужди страни". „И съответно ние като Gazprom Gas Engine Fuel сме готови да помогнем и подкрепим Москвич в този момент“, добавя той, като не уточнява за какъв модел Москвич става дума.

Към днешна дата Москвич произвежда два модела, кросоувърите "Москвич 3" и "Москвич 3e" - първият е оборудван с 1.5-литров бензинов двигател, а вторият - с електрически силов тракт. Логично е да се предположи, че газовото оборудване ще се предлага като опция за Москвич 3 или друг модел, който предстои да бъде пуснат в производство.

През следващите месеци Москвич 6 лифтбек (известен още като китайския JAC A5 Plus) ще бъде пуснат на конвейера на московския завод. Следва Москвич 5, базиран на Sehol X6, последван от Москвич 2, чиято основа вероятно ще бъде JAC S3 Pro, и Москвич 8 (JAC S7). За нито един от тях все още не е декларирано оборудване за газ.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 24 гласа.

Свързани новини