Отидете към основна версия

3 107 3

Hyundai представи първата Sonata със задвижване на четирите колела

  • hyundai-
  • sonata-
  • 4x4

Не толкова отдавна Hyundai представи радикално актуализирана Sonata за моделната година 2024, а сега се появи информация със задвижване на всички колела. Към този момент обаче, 4х4 вариантът ще бъде наличен само за пазарите в Северна Америка.

Това е първата Sonata със задвижване на четирите колела. Тя получава системата HTRAC (Hyundai TRACtion), която активно разпределя момента отпред или отзад според нуждите и пътните условия. В момента задвижването на всички колела се предлага само с 2.5-литровия четирицилиндров двигател с атмосферно пълнене.

Ще ви припомним, че новата Hyundai Sonata получи свеж дизайн, нови фарове и задни светлини, обновен салон с чифт 12.3-инчови дисплеи, обединени в един извит екран (единият за водача, другият за информационно-развлекателната система). Автомобилът разполага също с прожекционен дисплей и аудио система Bose с 12 високоговорителя.

Sonata 2024 се предлага с три варианта на двигатели. В стандартната конфигурация на седана е монтиран 2.5-литров четирицилиндров двигател. Sonata N Line се задвижва от 2,5-литров двигател с турбокомпресор, докато Hybrid версията се задвижва от 2,0-литров двигател с един електрически мотор.

Цените ще бъдат обявени малко преди началото на продажбите на Hyundai Sonata 2024 - приблизително в края на годината.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.

Свързани новини