Отидете към основна версия

1 769 21

VW намалява производството на ID.3 поради слабо търсене

  • vw-
  • volkswagen-
  • id.3-
  • производство

Cupra Born също ще бъде засегната

Volkswagen ще спре производството на електрическите ID.3 и Cupra Born в заводите си в Цвикау и Дрезден в Германия през първите две седмици на октомври поради по-слабо търсене, разкриват от Automotive News Europe.

Поради настоящата пазарна ситуация производството ще бъде намалено по време на есенните празници в Саксония от 2 до 13 октомври в завода на VW в Цвикау, съобщи говорител на компанията във вторник. Една от двете производствени линии ще бъде временно спряна в завода в Цвикау.

Производството на моделите ID4, ID5, Audi Q4 e-tron и Audi Q4 Sportback e-tron ще продължи, както е било до момента, заявиха от VW. Очаква се направата на ID.3 в Дрезден да бъде спряно от 2 октомври и да бъде възобновено на 16 октомври.

Наскоро стана ясно, че VW планира да прекрати изцяло производството в завода си в Дрезден. Заводът работи от 2002 г. и въпреки че все още не е ясно кога ще приключи производството в него, се предполага, че затварянето му може да спести на VW до 20 млн. евро годишно.

Работниците в завода на VW в Цвикау също бяха засегнати от променящите се пазарни условия в последно време. Наскоро марката обяви, че няма да може да изпълни плана си да предложи 269 постоянни договори на временни работници. VW обясни решението си, като обвини за това трудните пазарни условия, намаляването на търсенето на електрически превозни средства и засилената конкуренция от страна на произведените в Китай електрически превозни средства.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 11 гласа.

Свързани новини