Отидете към основна версия

4 952 67

Добра новина за феновете на Alfa Romeo

  • alfa romeo-
  • giulia-
  • v6

Бензиновият V6 ще продължи своя живот

Европейските власти се споразумяха за смекчаването на регулациите свързани с Евро 7, което само по себе си е добра новина за всички автомобилни фенове. Сега добрите новини продължават, като те засягат главно почитателите на италианските автомобили и конкретно Alfa Romeo. Бензиновият V6 на компанията ще остане на пазара, стаан ясно от изявление на шефа на компанията.

В разговор с британското списание Autocar главният изпълнителен директор на Alfa бе попитан дали италианската марка ще се придържа към своя 2,9-литров двигател с две турбини в дългосрочен план: "Отговорът е "да", защото очаквам резултатите от предложенията за Евро 7 тази година.“

Alfa използва този V6 не само във върховите модели Giulia и Stelvio, но и в новия 33 Stradale, където шестцилиндровият двигател е увеличен до обем от 3.0 литра. Той се намира и под капака на ограничените серии Giulia GTA и GTAm, както и на Giulia SWB Zagato. Шефът на компанията предположи, че и други модели могат да получат V6, въпреки че отказа да навлезе в подробности.

Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 22 гласа.

Свързани новини