Отидете към основна версия

1 506 17

Дизелов Range Rover предизвика огромен пожар на британско летище (ВИДЕО)

  • range rover-
  • пожар-
  • автомобил-
  • летище-
  • електромобили

Щетите са засегнали над 100 автомобила

Стотици автомобили са частично или изцяло повредени след пожар, избухнал в гараж на летище Лутън в Обединеното кралство през изминалия вторник. Това доведе до закъснения на полетите през по-голямата част от деня.

Смята се, че пожарът е избухнал на третия етаж на паркинг, а кадри, споделени в интернет, разкриват, че пожарът е започнал от дизелов Range Rover. Жената, която е заснела горящия „джип“, казва, че те са опитали да използват пожарогасител, за да се опитат да потушат пламъците, но кросоувът е експлодирал, преди това да се случи.

Пожарът е започнал приблизително в 20:45 ч. местно време и бързо се е разпространил. В изявление пред BBC News непосредствено след пожара, главният пожарникар на Бедфордшир Анди Хопкинсън заяви, че няма доказателства, които да сочат, че пожарът е "нещо различно от случаен пожар". Той отбеляза, че в гаража изглежда не са били инсталирани пръскалки и добави, че отворените фасади на съоръжението са позволили на огъня да се разпространи бързо. Продължава пълното разследване на пожара, но Хопкинсън добави, че пожарът може да е предизвикан от електрическа повреда в 12-волтовата система на Range Rover-a.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини