Отидете към основна версия

2 198 28

Lada отново прави коли без въздушни възглавници

  • lada-
  • автоваз-
  • въздушни възглавници

Причината е липса на части

Според вътрешни източници от каналите на VKontakte, цитирани от motor.ru АвтоВАЗ е произвеждал автомобили Lada Granta и Niva без въздушни възглавници в продължение на поне два дни. В събота, 14 октомври, по време на 12-часовата смяна от конвейера на предприятието в Толиати са слезли 590 екземпляра от Granta и всички те са били без въздушни възглавници. В същия ден са пуснати 400 автомобила Lada Niva, също без важната система за пасивна защита.

Според запознати на територията на завода в Толиати се съхраняват недовършени автомобили. В неделя бяха публикувани снимки с десетки бели коли, които чакат липсващите части да пристигнат на паркинга на предприятието. В отговор АвтоВАЗ заяви, че такива машини могат да се съхраняват известно време в склада на предприятието или търговеца, но се комплектоват преди продажбата.

За момента не е ясно какви са плановете на руската компания и дали колите ще бъдат довършени с поставянето на въздушни възглавници в следващите дни или потенциалните клиенти ще трябва да изчакат. Междувременно, компанията може да се похвали с ръст на продажбите и над 6200 сделки през изминалия месец.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 11 гласа.

Свързани новини