Отидете към основна версия

2 450 12

BMW подготвя нов достъпен електромобил

  • bmw-
  • i1

Иновацията ще е обозначена с индекс i1

BMW подготвя заместител на най-достъпния си електрически автомобил i3. i1 ще бъде изграден на най-новата платформа Neue Klasse. Това се съобщава на сайта Automobilwoche. Според информацията BMW се готви за пускане на пазара на следващото поколение на хечбека Серия 1, но успоредно с това върви разработката на алтернативен модел на електрическа тяга.

Ръководителят на проекта Франк Вебер потвърди, че марката иска да запълни празнината, оставена от спирането на хечбека i3. В момента автомобилният производител няма подобен електрически модел, но това ще се промени в бъдеще.

Интересното е, че за разлика от новото поколение на хечбека от серия 1, електрическият автомобил i1 може да получи задвижване на задните колела вместо задвижване на предните, каквото е на първата серия. Архитектурата на Neue Klasse поддържа различни оформления, благодарение на които производителят може да предложи голям брой модификации на своите електрически автомобили.

Очаква се BMW i1 да бъде най-достъпният електрически автомобил в гамата на марката. В същото време новият продукт ще предлага богато оборудване и модерни технологии. Обмисля се и създаването на наточена М-версия на електрическия автомобил. Тя може да получи два електрически мотора със системна мощност около 350 к.с.

Пускането на BMW i1 се очаква около 2028 година. Засега автомобилният производител не е разкрил директно подробности за новия продукт.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.

Свързани новини