Last news in Fakti

19 Октомври, 2023 11:05 1 923 6

BMW и Mini преминават към директни продажби в Европа

  • bmw-
  • mini-
  • продажби-
  • директни продажби

Новият модел ще стартира първо в Италия, Полша и Швеция

BMW и Mini преминават към директни продажби в Европа - 1

От следващата година BMW Group ще въведе модел за директни продажби на потребителите за своята марка Mini в Европа. Новият модел за директни продажби ще стартира първо в Италия, Полша и Швеция на 1 януари. Останалите европейски страни ще го последват постепенно скоро след това.

Дилърите на марката BMW в Европа ще преминат към този модел от 2026 г., съобщи автомобилният производител. При този модел BMW ще издава фактури директно на клиентите, а дилърите ще получават фиксирана такса за продажбата. Стандартното ценообразуване в цялата страна за идентични модели автомобили ще гарантира прозрачност на цените за клиентите, заявиха от BMW.

BMW и Mini преминават към директни продажби в Европа

Ръководителят на продажбите на BMW Питер Нота заяви, че 100% от дилърите на Mini в Европа са подписали договор за агентския модел. BMW има около 700 дилъра на Mini на 24 европейски пазара, включително и у нас.

Нота заяви, че BMW ще използва дигитален маркетинг и директен контакт с клиентите по по-целенасочен начин, за да подпомогне дилърите при продажбата на автомобилите. По този начин ще бъдат улеснени и онлайн продажбите.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Много хубаво

    13 3 Отговор
    За какво са тези дилъри на коли да надуван цените. Правиш си поръчка по нета и ти я изпращат

    Коментиран от #2, #4

  • 2 ДИЛЪР

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Много хубаво":

    Заводите производител дават отстъпка на дилъра от крайната цена на автомобила а след това дилъра си преценява колко да даде към клиента от СВОЯТА ОТСТЪПКА ...С една дума колите ще ги продават заводите на пълната си цена без право на отстъпка
    Преди да пишеш глупости просто се информирай малко.....
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 НАБЛЮДАТЕЛ

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Много хубаво":

    А като ти се повреди в Мюнхен ли ще отидеш. Повярвай ми няма да ти хареса в сервиза на оторизирания дилър ако той не е взел нищо при продажбата на този автомобил. Е това не важи за теб разбира се, защото и без това не си купуваш нови автомобили.
  • 5 ПТЗпмв в

    5 1 Отговор
    А беше време, когато автпроизводителите ни обясняваха, че те са именно "производители", а не "търговци" и затова е по-добре да има дилъри, за да може производителите да се фокусират върхи основния си бизнес, а именно "производството", вместо да се разсейват с продажби и поддръжка "на дребно".

    Дет се вика, след 10-15 години пак ще се върнем към дилърството, щото всички ново е добре забравено старо... като тенденциите в модата - мине се не мине, и панталоните с широки крачоли пак са модерни?
  • 6 бай Танас

    6 2 Отговор
    Зарежете дилърите, проблемът е друг - ПАРА ЙОК, както би казал и почетния председател бат Амед. Апропо, кач пара ще е цялата игра покрай тази така наречеина мини кола? Дилъри, милъри, ръководители на продажби, нов модел за директни продажби, стандартно ценообразуване, дрън, дрън, дрън и пак дрън, ама не смеят някаква цена да обадят - вероятно щото е BMW ще е ехе-ехеее, та не е за казване. Стига с тези BMW-та, иде им и на тях края. Само китайско ще се кара занапред и то в много близко бъдеще. Помнете ми думата и да няма после бай Танас не ни каза. Казах.