Last news in Fakti

20 Октомври, 2023 12:11 2 400 12

BMW подготвя нов достъпен електромобил

  • bmw-
  • i1

Иновацията ще е обозначена с индекс i1

BMW подготвя нов достъпен електромобил - 1

BMW подготвя заместител на най-достъпния си електрически автомобил i3. i1 ще бъде изграден на най-новата платформа Neue Klasse. Това се съобщава на сайта Automobilwoche. Според информацията BMW се готви за пускане на пазара на следващото поколение на хечбека Серия 1, но успоредно с това върви разработката на алтернативен модел на електрическа тяга.

Ръководителят на проекта Франк Вебер потвърди, че марката иска да запълни празнината, оставена от спирането на хечбека i3. В момента автомобилният производител няма подобен електрически модел, но това ще се промени в бъдеще.

Интересното е, че за разлика от новото поколение на хечбека от серия 1, електрическият автомобил i1 може да получи задвижване на задните колела вместо задвижване на предните, каквото е на първата серия. Архитектурата на Neue Klasse поддържа различни оформления, благодарение на които производителят може да предложи голям брой модификации на своите електрически автомобили.

Очаква се BMW i1 да бъде най-достъпният електрически автомобил в гамата на марката. В същото време новият продукт ще предлага богато оборудване и модерни технологии. Обмисля се и създаването на наточена М-версия на електрическия автомобил. Тя може да получи два електрически мотора със системна мощност около 350 к.с.

Пускането на BMW i1 се очаква около 2028 година. Засега автомобилният производител не е разкрил директно подробности за новия продукт.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Патурко

    8 9 Отговор
    Колкото i3 е BMW ... толкова ще бъде и новото приличащо на Лего извращение! БМВ започва от 5-та серия нагоре! Всичко под това е компромис за клошари които да си мислят, че карат БМВ!

    Коментиран от #6, #8

  • 2 АБВ

    4 3 Отговор
    Стига с тези трамвай
  • 3 Смех

    5 3 Отговор
    Наточена версия.Тия винаги са били болни от тъпота
  • 4 Морони

    5 1 Отговор
    Достъпно БМВ е оксиморон!
  • 5 бай Даньо

    5 1 Отговор
    Поредната кола за клоуни от БМБ .
  • 6 бай Даньо

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Патурко":

    Ти от коя планета си!? Половината продажби на БМВ са 3-та серия и не случайно. 5-та серия е нищо просто нищо - нито истински пърформънс , нито надеждност, нито истински лукс , нито дизайн ...

    Коментиран от #7, #12

  • 7 Това

    2 3 Отговор

    До коментар #6 от "бай Даньо":

    с пета серия как го измисли нямам идея но е голяма глупост.
  • 8 Знайко

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Патурко":

    Според мен i3 е една от малкото електрички, където е обърнато внимание към енергоспестяващи джани и гуми.
    Освен това- не случайно всички дрифтъри ползват 3-та серия, а не 5-та.
    3-та за карачите, 5-та за чичковците, 7-ма за чичковци с меки п..шки.

    Коментиран от #9

  • 9 Невнимание

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "Знайко":

    Талкова внимание са обърнали на енергоспестяващите гуми, че чак са уникални само за този модел (от Пирели) и струват мама, тате и поне един бъбрек.
  • 10 незнайко

    0 1 Отговор
    За нов и достъпен автомобил за марката БМВ не може да се говори НИКОГА !!! Същото се отнася за Мерцедес и Ауди !!!
  • 11 Гост

    2 0 Отговор
    Всички видяха Дачия Спринг какъв фурор направи за 2 години на пазара и започнаха да атакуват евтиния клас електрички :-D
  • 12 беемвефен

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "бай Даньо":

    Абе той че говори глупости, говори. Ама и ти с тва изказване...