Last news in Fakti

11 Октомври, 2023 18:06 8 534 11

Ако ще е гарга, да е рошава: Собствениците на нови BMW-та и Mercedes-и предпочитат М и AMG версии

  • amg-
  • m-
  • mercedes-benz-
  • bmw

Продажбите на Mercedes-AMG и BMW M се увеличиха с почти 60 процента

Ако ще е гарга, да е рошава: Собствениците на нови BMW-та и Mercedes-и предпочитат М и AMG версии - 1

Анализаторите на Jato Dynamics споделиха статистика за продажбите на двата високоефективни подбранда на BMW и Mercedes - М и AMG за периода през първите шест месеца на 2023 година.

От тези данни става ясно, че търсенето на BMW M е нараснало с 58 процента, докато регистрациите на нови Mercedes-AMG са се увеличили с 57 процента на годишна база. Култовият и скъп G 63 е най-популярният AMG.

Ако ще е гарга, да е рошава: Собствениците на нови BMW-та и Mercedes-и предпочитат М и AMG версии

Mercedes-AMG е продал 13 700 коли в Европа за шест месеца, а увеличението на продажбите в Афалтербас се дължи и на новия роудстър SL. Повечето клиенти обаче избират AMG G 63, като купувачите не са притеснени от цената (от 187 000 евро в Германия) или факта, че актуализираната версия съвсем скоро ще бъде пусната в продажба.

Ако ще е гарга, да е рошава: Собствениците на нови BMW-та и Mercedes-и предпочитат М и AMG версии

При BMW M картината е малко по-лазлична и баварците имат по-равномерни продажби: 19 600 М-ки са намерили купувачи в Европа за шест месеца. Добро търсене се регистрира за суперхибрида XM - повече от хиляда кросоувъра са закупени за шест месеца на цена от 178 000 евро. От другата страна на Океана ситуацията е подобна: и двете немски марки чупят рекорди по продажби и ако картината не се промени през втората половина на годината, 2023 г. може да стане най-печелившата за AMG и M.

Не всички наточени модели обаче са така популярни. Купувачите все още не са проявили интерес към четирицилиндровите plug-in хибриди AMG C 63 E Performance. Тези седани и комбита се оказаха много по-скъпи от BMW M3, а дилърите се оплакват от срив на продажбите след отказ от V8 двигателя.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хората (не аз)

    23 3 Отговор
    търсят истинско удоволствие от шьофирането V8 и добър звък от ауспусите. Миксерите са за друга таргет група
  • 2 Няма изненада

    14 4 Отговор
    Я погледнете цените на употребявани БМВ-та, 3 до 4 годишни, под 100х км, М40d, 326кс. Трудно ще намериш под 40х Евро в Германия. Т.н. перформансе коли винаги държат високи цени. Не говорим за т.н. бегачки в България които идват след бракуване. Мислите, че БМВ са проблемни и скъпи за ремонт? Да, така е когато обикновено БМВ се кара с маниер за състезател. Тооо, не се валидно за БМВ само, а и за всякакви други марки автомобили. Ама БМВ е трън в очите на всички. Нали германците са глупави и купуват ли купуват скапаната кола БМВ, за разлика от българите, който сме най-разбирачи от всички.

    Коментиран от #3

  • 3 браво бе

    5 5 Отговор

    До коментар #2 от "Няма изненада":

    на първо място по продажби е VW после Мерцедес .Ауди и и чак на ПЕТО място по продаваемост БМВ с 6,1% пазарен дял!!! , това е статистиката на федералната служба К В А от ГЕРМАНИЯ ЗА ПРОДАЖБИ НА НОВИ автомобили!разбирам че си фен на марката ама не им ставай консилиери. тази марка се кара от определена порода хора и млади и стари, които на пътя си въобразяват че карат Ф1 да ама не! покупката втора ръка крие много голям риск именно поради тази причина карани са в много обороти дълго време ,минал съм през тази марка преди години на джипове и леки /и то нови/но после се огледах и ослушах и сега карам и по бързи и по здрави но от други марки автомобили трябва да се проба но за това се искат и финансови възможности и мнения и анализите после....

    Коментиран от #6, #11

  • 4 Човек с очи

    2 2 Отговор
    Добра реклама имат тези фирми.
    Лепенки "M" виждам и на стари 316i и 320d. Явно има интерес към паунови пера.
  • 5 Леля Гошо

    4 2 Отговор
    Идва световна война и хората вземат кредити и харчат като за последно.
  • 6 Мдааа

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "браво бе":

    Не се говори за количество, а за качество. Нищо, нищо…пиши и коментирай. Не се говори за 4 цилиндъра, а за 6 и 8. Не се говори за 200 - 250 кс а от 300 нагоре и въртящ момент от 600Nm нагоре. Каквото и да караш, тази неща е тясна и VW едвам се вписват в края и.
  • 7 Тоолуп от Банкя

    7 0 Отговор
    Е па ние тука само такива караме при това без да се потим за цената
  • 8 БгТопИдиот🇧🇬

    2 1 Отговор
    Всички индоевропейци с мерседес с аудио на макс с пореднато Софи М.
  • 9 148

    2 1 Отговор
    Повечето с АГУ, че по-еФтинко.
  • 10 Здравко Ахилесов

    2 0 Отговор
    Чудя се, какво ли мисли Грета по този въпрос...?
  • 11 Госта

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "браво бе":

    Такива като теб с IQ колкото стайна температура са ясни…