Отидете към основна версия

3 977 13

Stellantis обнови 12 модела наведнъж

  • stellantis-
  • peugeot-
  • citroen-
  • opel

Това включва лекотоварните от Peugeot, Citroen, Opel и Fiat

Stellantis представи може би най-голямото обновяване на моделната гама на цели четири производителя, след като Citroen, Fiat, Opel и Peugeot обновиха лекотоварните модели, които предлагат в Европа. Четирите бранда под шапката на Stellantis получиха минимален фейслифт, който включва новите емблеми на брандовете и минимални промени в предната част и интериора.

"Това второ поколение екологични транспортьори отговаря на очакванията на нашите клиенти и предлага повишена автономност на чисто електрическите модели, допълнителен пробег, 18 системи за безопасност и цялостни решения за свързаност. То ще разшири още повече сегашната ни лидерска позиция при изцяло електрическите микробуси и във всички сегменти на лекотоварните модели", заяви Ксавие Пежо, старши вицепрезидент на направление "Търговски превозни средства" в Stellantis.

Второто поколение електрическо задвижване осигурява на новите компактни микробуси най-добрия пробег от до 330 км. В новите електрически модели от среден клас батериите предлагат 50 или 75 киловатчаса енергия и пробег до 350 км. В сегмента на големите транспортьори батерията с капацитет 110 кВтч осигурява пробег до 420 км на електричество. Освен това тук батерията може да се зареди от 0 до 80 процента за по-малко от час чрез бързо зареждане със 150 кВ.

Други нови технологии са: регенеративни спирачни системи и термопомпа в компактните модели, за да се увеличи максимално пробегът на автомобила. Системата "Dynamic Surround Vision" използва външни камери, които позволяват широк обзор около автомобила и по този начин помагат за навигацията в трафика и по претъпкани пътища.

В компактните модели е монтирана нова станция за смартфони, която може да бъде свързана със специално приложение, което превръща мобилния телефон в контролен панел за автомобила, включително взаимодействие с бутоните на волана.

Големите микробуси включват още решения за асистирано шофиране на Ниво 2 чрез комбинация от адаптивен круиз контрол с функция "stop-and-go", центриране в лентата и асистент за движение в задръстване. Всички нови модели са оборудвани с изцяло LED фарове.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 9 гласа.

Свързани новини