Last news in Fakti

24 Октомври, 2023 11:27 3 960 13

Stellantis обнови 12 модела наведнъж

  • stellantis-
  • peugeot-
  • citroen-
  • opel

Това включва лекотоварните от Peugeot, Citroen, Opel и Fiat

Stellantis обнови 12 модела наведнъж - 1

Stellantis представи може би най-голямото обновяване на моделната гама на цели четири производителя, след като Citroen, Fiat, Opel и Peugeot обновиха лекотоварните модели, които предлагат в Европа. Четирите бранда под шапката на Stellantis получиха минимален фейслифт, който включва новите емблеми на брандовете и минимални промени в предната част и интериора.

"Това второ поколение екологични транспортьори отговаря на очакванията на нашите клиенти и предлага повишена автономност на чисто електрическите модели, допълнителен пробег, 18 системи за безопасност и цялостни решения за свързаност. То ще разшири още повече сегашната ни лидерска позиция при изцяло електрическите микробуси и във всички сегменти на лекотоварните модели", заяви Ксавие Пежо, старши вицепрезидент на направление "Търговски превозни средства" в Stellantis.

Второто поколение електрическо задвижване осигурява на новите компактни микробуси най-добрия пробег от до 330 км. В новите електрически модели от среден клас батериите предлагат 50 или 75 киловатчаса енергия и пробег до 350 км. В сегмента на големите транспортьори батерията с капацитет 110 кВтч осигурява пробег до 420 км на електричество. Освен това тук батерията може да се зареди от 0 до 80 процента за по-малко от час чрез бързо зареждане със 150 кВ.

Други нови технологии са: регенеративни спирачни системи и термопомпа в компактните модели, за да се увеличи максимално пробегът на автомобила. Системата "Dynamic Surround Vision" използва външни камери, които позволяват широк обзор около автомобила и по този начин помагат за навигацията в трафика и по претъпкани пътища.

В компактните модели е монтирана нова станция за смартфони, която може да бъде свързана със специално приложение, което превръща мобилния телефон в контролен панел за автомобила, включително взаимодействие с бутоните на волана.

Големите микробуси включват още решения за асистирано шофиране на Ниво 2 чрез комбинация от адаптивен круиз контрол с функция "stop-and-go", центриране в лентата и асистент за движение в задръстване. Всички нови модели са оборудвани с изцяло LED фарове.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123456

    7 4 Отговор
    Обновяването стана като са сменили нюанса на синьото с логото на марката !
  • 2 Стелантис

    13 4 Отговор
    По добрия производител.
  • 3 Тоз

    7 26 Отговор
    Това Стелантис голяма работа. Обедини всички авто аутсайдери. Бягаме с 200 от Стелантис.

    Коментиран от #13

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Въпрос

    18 0 Отговор
    И как групата на аутсайдерите е сред най-печелившите, а "Опел" цъфна, след като беше пътник?!
  • 6 Въпрос

    4 2 Отговор
    А "Фиат", "Алфа" и "Ланча" си бяха почти мъртъвци.
  • 7 Турбо

    8 3 Отговор
    Пежо прави добри коли с двг.Електрическите стават само за градско.Пробегът с едно зареждане извънградско е много по малък от обявения.

    Коментиран от #8

  • 8 Реално

    1 4 Отговор

    До коментар #7 от "Турбо":

    Колегата Димитър (EatAmps) обикаля страната с е-208 и доказва, че това са приказки наизуст. Колите на ток отдавна са масово по пътищата и подобни партенки не хващат декиш.

    Коментиран от #9, #10, #11, #12

  • 9 Чичо Скрудж

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "Реално":

    Обикаля страната с кола с 200 км пробег с едно зареждане?
  • 10 Гост

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "Реално":

    Този Димитър на хотел ли преспива докато зарежда или дремуца по зарядните станции за икономия?
  • 11 Фен

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "Реално":

    Колите на ток са масово по пътищата?Нещо не ги виждам колите на ток , по пътищата са все едни 20 годишни дръгели.
  • 12 Фен

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "Реално":

    Пробег до 330 км?Разбираш ли какво ти казват,не пробег от 330 км,а до 330 км.Чисата до 330 да ти ги изброя ли,като възможен пробег?С дизел пробега ми е 1200 км,а бегай да се прескачаш.
  • 13 Шофьор

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Тоз":

    С 200 крачки, предполагам? С друго няма начин.