Отидете към основна версия

5 571 15

Подробно за първата кола на Xiaomi

  • xiaomi-
  • електромобил-
  • автомобил

Данни и снимки бяха публикувани от китайските власти

След дългото чакане, Xiaomi, китайският производител известен със своите смартфони, най-после представи своя първи сериен модел. Това е електромобилът SU7, който макар да не е дебютирал официално все още, вече бе разкрит изцяло от китайските власти. Колата пристига с дизайн, който ни е добре познат, както и с няколко нива на оборудване.

Компактният електрически автомобил, известен преди това с кодовото име MS11, ще бъде правен по договор от BAIC (Beijing Automotive Industry Holding Co Ltd) и все още не е представен официално. Но както всеки автомобил, предназначен за китайския пазар, SU7 е разкрит от китайското Министерство на промишлеността и информационните технологии (MIIT), което публикува няколко изображения и част от техническите данни.

Информацията с данни на министерството не разкрива всичко за дебютния електромобил на Xiaomi, но ни разкрива, че той има междуосие от 3000, което съвпада с това на Hyundai Ioniq 5 и е много по-голямо от това на Tesla Model 3. Купувачите получават възможност да избират между 19- или 20-цолови джанти, а също така могат да поръчат автомобил със сензор Lidar, разположен зад предното стъкло, който осигурява усъвършенствани функции за подпомагане на водача.

Три нива на оборудване - SU7, SU7 Pro и SU7 Max - ще бъдат предлагани при старта на продажбите по-късно тази година, като някои версии ще получат активен заден спойлер. Базовото задвижване включва единичен електромотор с мощност 299 к.с., който задвижва само задните колела и достига максимална скорост от 210 км/ч, докато опционалната AWD конфигурация изглежда предоставя огромна мощност от 673 к.с. чрез използване на два електромотора и може да достигне максимална скорост 265 км/ч. В по-ранен доклад се предполагаше, че SU7 ще се предлага и с 1,5-литров двигател за увеличаване на пробега, но в данните няма нищо, което да потвърждава това.

Разбира се, идвайки от фирма за смартфони, SU7 би трябвало да осигури безпроблемната интеграция на телефона и автомобила. Car News China съобщава, че електрическият автомобил ще работи с HyperOS на Xiaomi - операционна система, разработена от самата компания, която може да захранва смартфони и умни автомобили.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 24 гласа.

Свързани новини