Last news in Fakti

15 Ноември, 2023 19:22 5 480 15

Подробно за първата кола на Xiaomi

  • xiaomi-
  • електромобил-
  • автомобил

Данни и снимки бяха публикувани от китайските власти

Подробно за първата кола на Xiaomi - 1

След дългото чакане, Xiaomi, китайският производител известен със своите смартфони, най-после представи своя първи сериен модел. Това е електромобилът SU7, който макар да не е дебютирал официално все още, вече бе разкрит изцяло от китайските власти. Колата пристига с дизайн, който ни е добре познат, както и с няколко нива на оборудване.

Компактният електрически автомобил, известен преди това с кодовото име MS11, ще бъде правен по договор от BAIC (Beijing Automotive Industry Holding Co Ltd) и все още не е представен официално. Но както всеки автомобил, предназначен за китайския пазар, SU7 е разкрит от китайското Министерство на промишлеността и информационните технологии (MIIT), което публикува няколко изображения и част от техническите данни.

Информацията с данни на министерството не разкрива всичко за дебютния електромобил на Xiaomi, но ни разкрива, че той има междуосие от 3000, което съвпада с това на Hyundai Ioniq 5 и е много по-голямо от това на Tesla Model 3. Купувачите получават възможност да избират между 19- или 20-цолови джанти, а също така могат да поръчат автомобил със сензор Lidar, разположен зад предното стъкло, който осигурява усъвършенствани функции за подпомагане на водача.

Три нива на оборудване - SU7, SU7 Pro и SU7 Max - ще бъдат предлагани при старта на продажбите по-късно тази година, като някои версии ще получат активен заден спойлер. Базовото задвижване включва единичен електромотор с мощност 299 к.с., който задвижва само задните колела и достига максимална скорост от 210 км/ч, докато опционалната AWD конфигурация изглежда предоставя огромна мощност от 673 к.с. чрез използване на два електромотора и може да достигне максимална скорост 265 км/ч. В по-ранен доклад се предполагаше, че SU7 ще се предлага и с 1,5-литров двигател за увеличаване на пробега, но в данните няма нищо, което да потвърждава това.

Разбира се, идвайки от фирма за смартфони, SU7 би трябвало да осигури безпроблемната интеграция на телефона и автомобила. Car News China съобщава, че електрическият автомобил ще работи с HyperOS на Xiaomi - операционна система, разработена от самата компания, която може да захранва смартфони и умни автомобили.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Павка

    12 16 Отговор
    Добре е прилича на Форд Пума 🤡
  • 2 Цъцъ

    15 16 Отговор
    Още един смартфон на колела!

    Коментиран от #4

  • 3 Грозно

    5 33 Отговор
    И евтино излъчване !
  • 4 МЪСК МОТОРС

    29 7 Отговор

    До коментар #2 от "Цъцъ":

    Колите отдавна не са нещо специално.
    Колите трябва да са безплатни като телефоните и разговорите: ресурсите ги има, роботите и поточните линии има. Това ахкане и охкане да бачкаш 10 години за пушеща тенекия, след което да си даваш половината доходи постоянна реставрация да гледаш да не й кихнеш накриво.. всичко това остава в миналото

    Коментиран от #5, #11

  • 5 Мустафа

    18 3 Отговор

    До коментар #4 от "МЪСК МОТОРС":

    Много приятно мнение, ама надали !
  • 6 ха ха ха

    6 12 Отговор
    И след няколко ъпдейта ще се разпадне.
  • 7 2258

    15 3 Отговор
    От Apple, кога ще има кола
  • 8 Бай Яни

    7 25 Отговор
    Ако е като смартфоните им 😜😄😜👻язък за претижателите им. Поредният лъскаф боклук. Изгорях като им се вързах и си закупих от тях смартфон, три пътя бе на ремонт и после отиде за рециклиране😄
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Цената

    11 0 Отговор

    До коментар #4 от "МЪСК МОТОРС":

    Че не са нищо специално не са, но според статистиката автомобилът обикновено е втората по скъпотия покупка в живота на човек след жилището и поради 99% от кеча по света не може да си позволи да я плати в кеш, в брой или на ръка, а я взима на вноски. Така че докато не станат на цената на скъп компютър или телефон охкането, ахкането и треперенето ще продължава.

    А ако вземе, че стане чудо и наистина поевтинеят толкова, смятай под какви планини от боклук ще се заринем, защото всеки ще бракува колата си най-много след 3-4 години употреба, за да си купи следващата.

    Гъзарията и желанието да гледаш другите от високо (буквално и преносно!) не познават граници и можеш да бъдеш сигурен, че производителите и търговците винаги ще свирят на тази струна, за да продават на стадото скъпи джунджуриики. Винаги!
  • 12 Ехааа

    5 2 Отговор
    Ако е като GSMите им, ремонт няма. Хвърляш и бегаш за друга.
  • 13 КОЮ

    6 1 Отговор
    Имам Ми А3 6 години втора батерия сменям , оригинална китайска от али . Ако само малко автомобилите им са с качеството на телефоните им , ще превземат целия пазар. ДУРАКО УСТОЙЧИВИ , идеални за 90% дебилното население у нас и по света. Очаквам официалната премиера и ако се предлагат на скромния ни пазар ще ида да и хвърля едно око.

    Коментиран от #14

  • 14 Кую

    2 2 Отговор

    До коментар #13 от "КОЮ":

    Приятелю, аз повече от 6 години ползвам второупотребния си таблет Huawei с оригиналната му батерия. Телефони Samsung - ниска и евтина серия - минимум 5 години с оригинална батерия. Всичко изтървано по невнимание, чупен протектор и т.н. - нормална употреба. За какво качество говориш!? Апропо - днес ще си купя ел. кана Xiaomi.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.