Отидете към основна версия

5 302 16

Toyota обнови най-малкия си кросоувър

  • toyota-
  • yaris-
  • yaris cross

Yaris Cross получи по-мощен двигател и повече шумоизолация

Toyota обяви серия от актуализации за Yaris Cross в Европа, след фейслифта на механично свързания с него Yaris по-рано тази година. Субкомпактният кросоувър вече се предлага с по-мощен хибриден задвижващ агрегат, като същевременно се възползва от повече технологии в салона, по-добра изолация и подобрено оборудване за безопасност.

Започвайки с новата опция за задвижване, Hybrid 130 съчетава 1,5-литровия двигател с атмосферно пълнене с по-мощен електромотор, като получава комбинирана мощност от 130 к.с. и 185 Нм въртящ момент. Увеличаването на мощността подобрява ускорението от 0 до 100 км/ч, което вече се извършва за 10,7 секунди (подобрение с 0,4 секунди). Другата опция Hybrid 115 остава на разположение с мощност 115 к.с. и въртящ момент 141 Нм.

Външно обновеният модел запазва външния вид на своя предшественик, като към палитрата е добавена нова цветова опция Juniper Blue. Най-високото ниво на оборудване Premiere Edition се отличава с ексклузивния си нюанс Urban Khaki, допълнен от съответстващи акценти в интериора и комплект 18-цолови алуминиеви джанти. И двете модификации Premiere Edition и GR Sport използват усъвършенствания хибриден задвижващ агрегат, като последната се отличава с по-спортна настройка на окачването благодарение на Gazoo Racing.

В интериора е заложено на технологиите, като в зависимост от нивото на оборудване има избор между 7-инчов или 12,3-инчов цифров инструментален панел, допълнен от 9-инчов или 10,4-инчов сензорен екран за инфоразвлекателни системи. Мултимедийната система Toyota Smart Connect е получила подобрения, като вече поддържа актуализации по въздуха и безжична свързаност с Android Auto и Apple CarPlay.

Инженерите на Toyota са поставили като приоритет свеждането до минимум на шума и вибрациите, за да подобрят цялостния комфорт на пътниците в Yaris Cross. По-специално, те са добавили динамичен тампон на двигателя, нова шумоизолация за таблото, и допълнителен слой върху горния шумозаглушител на капака. Освен това е използвано по-дебело стъкло за предното стъкло и страничните прозорци, за да се потиснат допълнително нежеланите звуци и вибрации.

И накрая, но не на последно място, комплектът за безопасност Toyota T-Mate, който е стандартен за цялата гама на Yaris Cross, също е обогатен с нови и подобрени функции. Хардуерът е усъвършенстван с нова камера и радар, който сканира по-далеч и по-широко от преди. Новите допълнения в пакета включват система за предотвратяване на сблъсък, потискане на ускорението, асистент за проактивно шофиране, асистент за безопасно излизане и система за напомняне за задната седалка, а адаптивният круиз контрол е по-плавен и бърз от преди.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 19 гласа.

Свързани новини