Отидете към основна версия

1 442 8

Hennessey „напомпа“ Cadilac Escalade до над 1000 к.с.

  • cadillac-
  • escalade-
  • v8-
  • hennessey

Бензиновият осмак достига 1196 нютон метра

Докато в Европа коли с мощност над 800 конски сили вече са изцяло електрически или в по-добрия случай хибридни, то в САЩ нещата не стоят по този начин. Поредното доказателство за това е проект на Hennessey, които се заиграват с наточената модификация на Cadillac Escalade – V и я правят още по-мощна.

Големият всъдеход пристига с 6.2-литров двигател с мощност от 682 конски сили и ускорение до 100км/ч около 4.5 секунди още от завода. Все пак от Hennessey са се постарали и мощността вече надминава 1000 конски сили и достига 1005, а въртящият момент е 1196 нютон метра.

Сред другите подобрения са модернизирани повдигачи и бутала, както и други катализатори - всичко това с цел да се подпомогне по-свободното преминаване на въздуха през компресорния V8.Освен това Escalade-V на Hennessey получава и променен разпределителен вал HPE, подобрена горивна система, преработени цилиндрови глави, подобрени пружини на клапаните, увеличен топлообменник, нови уплътнения и калибриране на управлението на двигателя HPE.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 9 гласа.

Свързани новини