Отидете към основна версия

7 640 9

Новата Dacia Duster кабриолет?

  • dacia-
  • duster-
  • кабриолет

За съжаление пазарът на т.нар. нишови леки коли и SUV-та е в своя залез, но това не пречи да си представим, как би изглеждало новото, току що показано, поколение на Duster във вариант... без таван.

Всъщност такива кросоувъри има, макар и малко популярни в Европа и у нас. Но след като Range Rover Evoque и Volkswagen T-Roc извадиха кросоувъри-кабриолети, защо пък и да не го направи Dacia.

Всъщност това е почти невъзможно да се случи, но тази нова автомобилна реалност не пречи на дизайнера X-Tomi да ни покаже какво ще стане, ако Dacia Duster беше следващият SUV, който премахва горната си част.

Идеята е да се получи достъпно превозно средство за всички терени, при това за свободното време и за хора с активен начин на живот. Само две врати, брезентов покрив и задни седалки, малки колкото багажника.

Именно това представлява кабриоресията на новия Duster. Но ще кажем още веднъж - изображението е визуално достоверно, но трудно съвместимо с търговския подход на Dacia, които стоят далеч от нишови сегменти като SUV кабриолети.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 18 гласа.

Свързани новини