2 Юни, 2023 14:19 32 530 16

Dacia пуска голям купеобразен кросоувър в стил BMW X6

  • dacia-
  • купеобразен кросоувър
Dacia пуска голям купеобразен кросоувър в стил BMW X6 - 1

Dacia подготвя нов флагмански модел. Представянето му трябва да се състои през 2026 г. и ще открие така наречения D-SUV клас за румънската марка. Данните за това са от испанския сайт Motor.es .

Новият кросоувър на Dacia ще бъде значително по-голям от Duster и от по-големия си брат Bigster. Дължината на колата ще бъде около 4.6 м и ще бъде изградена на платформата CMF.

Според визуализациите, новата Dacia ще се отличава с остър дизайн със скосен дъговиден покрив, висока линия на прозорците и скрити дръжки на задните врати. С други думи новият румънски флагман ще е купеобразен кросоувър.

Моделът ще се превърне в достъпно кросоувър купе - евтина алтернатива на Audi Q3 Sportback. Всъщност той ще замени Renault Arkana, който скоро ще бъде спрян от производство.

Кросоувърът на Dacia се позиционира като по-достъпна алтернатива и на Citroen C5 X. Това означава, че той ще има малък просвет, а управлението ще бъде направено по-близо до това на лек автомобил.

Очаква се новата Dacia да получи бензинови турбо двигатели с 48-волтови "меки" хибридни агрегати. Ще има и пълноценен хибрид E-Tech, както и модификация с фабрична газова уредба.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    20 86 Отговор
    Рено или Дачия няма да взема даже и като подарък!

    Коментиран от #16

  • 2 гост

    57 11 Отговор
    Цената няма да е под 60х.лв, така че хич няма да е бюджетна кола, макар и да е евтина вътре. В същото време едно БМВ Х6 оъ 2016 струва толкова с каско и два комплекта нови гуми. Да не говорим за раликата в моторизиране, размери и излъчване. Карам рено, харесвам ги, но новите им модели са с ниско качество и неуместни двигатели, дори и на дизайн да са симпатични, цените им от ниска класа скочиха го тавана на средната, неуместно според мен.

    Коментиран от #4, #5, #6, #9

  • 3 нео

    25 34 Отговор
    Едно РАВ 4 е в пъти повече кола
  • 4 Луд

    39 3 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Да ама на всички марки им скочиха цените.А за румънците нямам дуи.Една бара ни дели ,а все едно е цяла галактика
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Фен на марката

    15 6 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Колега, подкрепям те напълно. Карал съм само рено, в момента талисман. Такива пари искат на новите миксери, че започвам да гледам в Германска посока.. Трудно ми е да го преглътна, но с тази еко-електрифицирана дирекция, която режията са поели, губят дългогодишен привърженик в мое лице..
  • 7 сектай

    8 6 Отговор
    край - убиха ги!
  • 8 Не е същото

    14 10 Отговор
    Колкото и да се напъват - няма как да излязат от имиджа на автомобил еднодневка. Караш докато се издуха, после за скрап и следващият. Не и с тези двигатели, не и с тези евтини материали. Но и какво пък - то западното общество е в тази посока. Консумираш и хвърляш.
  • 9 Не разбираш от коли

    26 7 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Хаха какъв пример си дал. С бмв освен да висиш по сервизите с него за друго не става. Има много по-добри коли

    Коментиран от #10, #12, #13

  • 10 МаСтор

    15 4 Отговор

    До коментар #9 от "Не разбираш от коли":

    Моля те не ги светва ,това са ни най добритени клиенти
  • 11 Бай Пешо

    4 7 Отговор
    "Блажени вярващите." Една жена на пазара им е казала на испанците, че Дачия ще правят самолети и космически кораби. Вервайте ми!
  • 12 горкия ти

    9 12 Отговор

    До коментар #9 от "Не разбираш от коли":

    явно и ти не рабираш карам бмв 7-ма година вече и в сервиз влиза ссмо за обслужване но това вие комплексарите няма как да го знаете защото не сте го преживели само завиждате от страни и пръскате злоба от яд че някой кара хубава кола…

    Коментиран от #14

  • 13 комплексите

    10 4 Отговор

    До коментар #9 от "Не разбираш от коли":

    от комплекси към марката явно не си разбрал че статията е точно за бмв… как и дачия са им копирали купето ! а отбосно сервизите жалки сте с тия плоски лъжи все едно чета дойче зеле
  • 14 Знайко

    21 2 Отговор

    До коментар #12 от "горкия ти":

    ...явно и аз не разбирам от коли...кажи кво му е хубавото на БМВ-то? Дисковите спирачки, големи колкото тава за семки и тежащи по 25 кила бройката...еми да не ти трябват , но пък ако е големия двигател трябват много! Хахаха...Ниския разход на масло и гориво ли? Или лампичките по таблото , които светват и изгасват незанайно как и независимо колко пари си дал вчера , че да ти я изгасят? Или тесните задни седалки, където не можеш да събереш три мутри? Нито спортна, нито лимузина, нито бърза, нито сигурна, нито икономична, нито луксозна, нито практична! КОЛА ЗА КОМПЛЕКСАРИ! ...и милите шофърчета , тежко шокирани , че никой не ги заглежда въпреки че са си дали последните кинти в сервиза за тЮнинг, че са налага да блъвнат облак черно и да метнат леко задница вляво-вдясно, изчаквайки докато не ги настигне някой, на когото да попречат да ги изпревари! Това не е марка , а диагноза! Все ми е трудно да свикна с идеята, че Бмв може да струва колкото ягуар, че и по-скъпо даже! Аре бегайте си сверете часовниците със страрите модели, с които марката проби навремето.
  • 15 Гост

    20 1 Отговор
    Дачията е работен кон.Имаме 3 служебни Докера, 2та са на около милион, не се спират денонощно, само се сменят шоферите.
  • 16 Селски

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Тов е супер, защото никой няма да ти подари! :)