Отидете към основна версия

2 144 10

Идва ли краят на американските пикапи?

  • пикапи-
  • сащ-
  • rav4-
  • продажби

В САЩ има нарастващо търсене на компактни кросоувъри

През 2024 година десетилетното господство на пикапа в САЩ може да приключи, тъй като кросоувърите на Toyota започват да настигат лидерите в индустрията като Ford, Chevy и Ram по продажби.

Пълноразмерните пикапи традиционно оглавяват класацията на най-популярните автомобили в САЩ, но през 2023 г. кросоувърът Toyota RAV4 едва не измести един от пикапите.

Според информация, изнесена от телевизионния канал CNBC, компактният кросоувър RAV4 се ​​класира на четвърто място в десетте най-продавани превозни средства, след пикапите Chevy Silverado и Ford F-150 съответно на трето и първо място.

Продажбите на RAV4 миналата година изпревариха Ram 1500 с 10 000 бройки, което предполага възможна промяна в потребителските предпочитания към компактни кросоувъри.

Според CNBC последният път, когато друга кола, различна от пикап, влезе в челната тройка, беше Toyota Camry през 2014 година. Анализаторите обясняват успешните продажби на RAV4 с високата популярност на достъпните по-малки SUV автомобили, както и с наличието на хибридна версия, което го прави привлекателен за купувачите.

Въпреки запазването на лидерството на пикапите, анализаторите на Cox Automotive отбелязват, че популярността на RAV4 показва нарастващия интерес на американските потребители към компактните кросоувъри.

Въпреки конкуренцията, пълноразмерните пикапи към момента остават напред, като Ford F-150, Chevy Silverado и Ram 1500 заемат първите три места. Но успешното популяризиране на кросоувъри като Toyota RAV4 е предвестник на възможни промени на автомобилния пазар в САЩ, където потребителските предпочитания може да започнат да се изместват към по-компактни и икономични превозни средства.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.

Свързани новини