Отидете към основна версия

7 273 77

Класация за пробега на електромобилите. Tesla заема едва шесто място

  • електромобили-
  • пробег-
  • класация

Първата позиция е за американския Lucid Motors

Американски анализатори проследиха обстойно всички тестове и извадиха показатели за пробега на електрическите автомобили, като въз основа на обобщените данни направиха интересна класация на най-добрите.

Проучването на Министерството на енергетиката на САЩ включва електрически превозни средства, произведени в различни страни по света, независимо от тяхното тегло, габаритни размери и количествени показатели за продажби. Основният критерий за оценка е пробегът с едно зареждане.

Топ 20 на този рейтинг включваха модели, способни да изминат над 500 километра с едно зареждане на батерията. Polestar 2 и Ford F-150 Lightning са на дъното на тази класация, като имат най-нисък обхват. Те разполагат с почти еднакъв пробег от 514,9 километра, като лекото разминаване между тях започва след втория десетичен знак.

А челната позиция е заета от американския производител на луксозни електрически спортни автомобили Lucid Motors. Неговият електрически автомобил Lucid Air Grand Touring има пробег от 516 мили или 830.4 километра с едно зареждане. Този показател беше официално регистриран от експерти на Министерството на енергетиката на САЩ.

Според резултатите от изследванията, Tesla дори не заема нито второ, нито трето място. В допълнение. Tesla Model S с пробег от 651.7 километра заема едва шесто място. Тази позиция обаче може да се изплъзне от ръцете ѝ, защото с разлика от само осем километра, е Rivian R1S Dual-Motor Max Pack, който има пробег от 643.7 километра и вече диша във врата на Tesla. Ето и цялата класация.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 24 гласа.

Свързани новини