Отидете към основна версия

1 969 21

Китайци пускат седан с близо 1300 конски сили

  • yangwang-
  • tesla-
  • model s-
  • plaid

След неотдавнашното изтичане на първите снимки от китайския автомобилен производител в интернет се появиха подробности за основните спецификации на седана BYD YangWang U7.

Противно на предишните спекулации, YangWang U7 разполага с впечатляващите четири електрически двигателя, които заедно осигуряват зашеметяващите 1287 конски сили. Това го поставя в пряка конкуренция с Tesla Model S Plaid, който предлага 1025 конски сили.

Захранването на тези четири електромотора се осъществява от LFP батерия с капацитет 135,5 кВтч, която обещава впечатляващ пробег. Според информация, публикувана от Министерството на промишлеността и информационните технологии на Китай, U7 потенциално може да предложи до 800 км пробег по китайския цикъл, въпреки че се очаква първоначалният вариант да има малко по-малък пробег от 720 км.

Въпреки че не са разкрити конкретни данни за ускорението, източници от китайските медии предполагат, че седанът U7 може да достигне максимална скорост от 270 км/ч, което не е достатъчно, за да достигне 322 км/ч на Tesla Model S Plaid.

В съответствие с тенденцията за аеродинамична ефективност в дизайна на електромобилите, YangWang U7 може да се похвали с впечатляващ коефициент на съпротивление от едва 0,195 Cd.Въпреки че екстериорните изображения на автомобила бяха широко разпространени, подробностите относно интериора остават оскъдни. Въпреки това се очаква, че салонът ще се отличава с технологичен дизайн, подобен на този на SUV U8, като потенциално ще включва множество екрани и луксозни материали.

Освен това се очаква YangWang U7 да включва усъвършенствани функции за безопасност, като например сензор за лидар и възможности за полуавтономно шофиране от трето ниво, което допълнително ще засили привлекателността му на конкурентния пазар на електрически седани.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 14 гласа.

Свързани новини