Отидете към основна версия

877 7

Audi намалява производството в завода си в Брюксел

  • audi-
  • q8-
  • брюксел

Недостиг на части е основният проблем

Заводът на Audi в Брюксел изпитва временно намаление на производството с продължителност най-малко две седмици поради недостиг на компоненти, което води до оперативни промени.

Говорителят на компанията спомена, че Audi взема решения за производствения капацитет на седмична база, като планира да се върне към пълния си капацитет, когато това е възможно.

В завода в Брюксел се произвежда основно Q8 E-tron, изцяло електрически SUV. Бъдещето на този модел обаче е несигурно, тъй като Audi предприема преструктуриране на глобалната производствена мрежа, за да се справи с проблемите, свързани със свръхкапацитета. Като част от тази реорганизация Audi оценява възможността за преместване на производството на Q8 E-tron в Мексико, като потенциалните планове са насочени към увеличаване на продажбите в Северна Америка. Освен това се обмисля и преместване на производството в Китай - ключов пазар за Q8 E-tron - до 2027 г., което ще съвпадне с очакваното пускане на пазара на следващ модел, според вътрешни източници в компанията.

Понастоящем в завода в Брюксел се произвежда единствено Q8 E-tron. Audi проучва различни варианти по отношение на бъдещото производство на модели в завода и възнамерява да предостави допълнителна информация след последващи оценки на планирането.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 7 гласа.

Свързани новини