Отидете към основна версия

1 645 5

VW Golf на 50: Хечбекът получава специално издание

  • vw-
  • golf-
  • 50 years-

Фейслифтът на модела ще се предлага в ограничена серия

С над 37 милиона продадени бройки по света VW Golf е един от най-успешните модели автомобили в световен мащаб. Създаден през 1974 г., той достигна своето осмо поколение, което наскоро дори получи фейслифт. По случай рождения ден на иконата на компактния автомобил най-новата итерация на този бестселър вече започва предварителна продажба в Европа.

За да отбележи 50-годишнината на Golf, Volkswagen представя ексклузивно специално издание на модела: Golf Edition 50..Надграждайки базовата версия, това издание се отличава с допълнителни поръчкови елементи. Външните подобрения включват 18-цолови алуминиеви джанти, наречени "Leeds", тонирани задни стъкла, осветена предна решетка, осветено лого на VW и 3D емблема "50" на В-колоните.

Отвътре отличителни щрихи като логото "Edition 50" върху праговете на предните врати и долната част на волана, капачките на педалите от матирана неръждаема стомана и черният таван подчертават неговата ексклузивност. Освен това подобреното оборудване включва най-новата инфоразвлекателна система от най-високо ниво "Discover" с възможности за навигация, Keyless-Entry за удобно стартиране и заключване, гласовият асистент IDA, избор на профил на шофиране и алармена система против кражба.

Наличен в различни конфигурации за задвижването, юбилейният модел се предлага с начална цена от 36 820 евро в Германия за варианта с пет врати, оборудван с двигател 1,5 TSI с мощност 150 к.с. и ръчна трансмисия. Допълнителните екстри включват панорамен покрив, матрични LED фарове IQ.LIGHT и head-up дисплей, които се предлагат чрез пакета Plus.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.

Свързани новини