Отидете към основна версия

2 306 3

Manhart преобрази BMW XM в свой стил

  • bmw-
  • xm-
  • manhart-
  • тунинг

Проектът носи името Thor

Напоследък BMW XM привлича значително внимание от страна на тунинг фирмите, като Renegade Design, Mansory, Larte Design и Venuum предлагат сложни комплекти от въглеродни влакна за модела, известен с полярния си дизайн. Сега германският тунер Manhart е готов да направи изявление с най-новото си предложение: тунинг пакета "Thor".

Manhart представи предварителни изображения на своите подобрения, кръстени на "сина на Один". Отличителната черта е карбоновия капак с отвори, целящи да подобрят охлаждането на двигателя. Освен това има забележителни елементи на сплитера, рамката на радиаторната решетка и съответстващи акценти за отворите на бронята.

Отстрани се виждат аеродинамични странични прагове с дължина над 2 метра, придружени от нови капаци за огледалата. Manhart предлага на собствениците избор да оборудват автомобилите си с джанти Manhart, като например изобразените Forged Line или Concave One, предлагани в различни покрития.

В задната част на автомобила е разположен внушителен спойлер на покрива, съчетан със спойлер на задната врата. Освен това има декоративна част, свързваща издължените задни светлини, акценти за декоративните вентилационни отвори и заден дифузьор с аеродинамични разширения.

Според тунера всички компоненти могат лесно да бъдат монтирани с помощта на "специално лепило и крепежни елементи" в оригиналните монтажни точки на BMW, което гарантира обратимост в случай на промяна на мнението относно следпродажбените модификации. Освен това ще се предлага и комплект златни графики, което е често срещана характеристика при модифицираните автомобили на немския тунер.

Макар че Manhart е известен с тунинговането на двигатели на BMW, те все още не са представили никакви подобрения на производителността за XM. Въпреки това флагманът в областта на представянето на гамата BMW M може да се похвали с достатъчно мощност още от завода, като неговият plug-in хибриден задвижващ агрегат съчетава V8 с две турбини и един електромотор, за да произвежда 644 к.с или 738 к.с.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 6 гласа.

Свързани новини