Отидете към основна версия

3 353 3

Ентусиасти превърнаха BMW 7 Series в офроуд лимузина

  • bmw-
  • 7 series-
  • офроуд

Проектът е дело на чехи

Фенове на BMW превърнаха четвърто поколение 7 Series Е65 в интересна офроуд машина. Лимузината, която бележи началото на дизайнерската ера на Крис Бангъл в BMW от 2001 г. е посрещната с критики заради формата си, но тази се отличава още с модификации като двусантиметрово повдигане на окачването и четворни светлини Hella. Оборудван с 18-цолови джанти Rota, обути в гуми Yokohama Geolanders, този луксозен седан сега излъчва по-различна естетика, която вероятно ще се хареса на някои.

Въпреки офроуд модификациите си, автомобилът не притежава агресивното поведение, което обикновено се свързва с подобни конструкции. Той произхожда от акаунта e65overland в Instagram, като първата му публикация от юни 2023 г. показва автомобила, първоначално оборудван само с багажник на покрива и гуми, докато палатката Arcta е добавена по-късно. По-внимателното разглеждане на различните снимки и видеоклипове разкрива запазването на задвижването на задните колела. Мощността на автомобила се осигурява от 3,0-литровия дизелов I6 двигател на BMW M57 с турбокомпресор, генериращ 282 к.с., след като е съчетан с модифицирана изпускателна система и пренастроен. Другите модификации включват полиуретанови тампони отпред и диференциал с ограничено приплъзване отзад.

Към интригата се прибавя и впечатляващият пробег на това BMW - видеопост от 2 януари показва, че то достига 555 555 километра и вероятно оттогава се е увеличил. От екипа зад проекта не мислят да спират до тук и ще продължават да развиват лимузината през следващите месеци.

 

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.

Свързани новини