Last news in Fakti

21 Февруари, 2024 17:54 3 313 3

Ентусиасти превърнаха BMW 7 Series в офроуд лимузина

  • bmw-
  • 7 series-
  • офроуд

Проектът е дело на чехи

Ентусиасти превърнаха BMW 7 Series в офроуд лимузина - 1

Фенове на BMW превърнаха четвърто поколение 7 Series Е65 в интересна офроуд машина. Лимузината, която бележи началото на дизайнерската ера на Крис Бангъл в BMW от 2001 г. е посрещната с критики заради формата си, но тази се отличава още с модификации като двусантиметрово повдигане на окачването и четворни светлини Hella. Оборудван с 18-цолови джанти Rota, обути в гуми Yokohama Geolanders, този луксозен седан сега излъчва по-различна естетика, която вероятно ще се хареса на някои.

Въпреки офроуд модификациите си, автомобилът не притежава агресивното поведение, което обикновено се свързва с подобни конструкции. Той произхожда от акаунта e65overland в Instagram, като първата му публикация от юни 2023 г. показва автомобила, първоначално оборудван само с багажник на покрива и гуми, докато палатката Arcta е добавена по-късно. По-внимателното разглеждане на различните снимки и видеоклипове разкрива запазването на задвижването на задните колела. Мощността на автомобила се осигурява от 3,0-литровия дизелов I6 двигател на BMW M57 с турбокомпресор, генериращ 282 к.с., след като е съчетан с модифицирана изпускателна система и пренастроен. Другите модификации включват полиуретанови тампони отпред и диференциал с ограничено приплъзване отзад.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от E65 Overland (@e65overland)

Към интригата се прибавя и впечатляващият пробег на това BMW - видеопост от 2 януари показва, че то достига 555 555 километра и вероятно оттогава се е увеличил. От екипа зад проекта не мислят да спират до тук и ще продължават да развиват лимузината през следващите месеци.

 


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 карчи

    7 3 Отговор
    Кипи безмуслен труд! 😅
  • 2 Живанши

    5 1 Отговор
    Ето това е БМВ! В пустинята мигачи не се ползват! Там му е мястото!
  • 3 Най ставри

    0 0 Отговор
    Само че BMWто е Е66