Отидете към основна версия

1 745 10

Mercedes също променя целите си за производство на електромобили

  • mercedes-
  • eqs-
  • електромобили

Компанията ще продължи с развитието на ДВГ

Mercedes-Benz отправи предупреждение относно продължаващата разлика в разходите за електрическите превозни средства и техните традиционни аналози с двигател с вътрешно горене, което е сигнал за продължителен период на по-високи цени на ЕПС. Главният изпълнителен директор Ола Калениус подчерта, че постигането на равнопоставеност на разходите между електромобилите и конвенционалните автомобили ще отнеме много години, като цитира настоящите тенденции в ценообразуването като доказателство за тази реалност.

Производителят на луксозни автомобили коригира прогнозата си за търсенето на електромобили, отчитайки по-бавния от очаквания темп на възприемане на електрическите автомобили. Mercedes възнамерява да продължи да обновява гамата си с двигатели с вътрешно горене и през следващото десетилетие, подчертавайки готовността си да поддържа производството на традиционни автомобили заедно с електромобилите.

Калениус изтъкна плановете на компанията за непрекъснат технологичен напредък, като предположи, че до 2027 г. Mercedes ще представи нова гама, която ще продължи до 2030 г. Въпреки първоначалните прогнози електромобилите да съставляват половината от продажбите до средата на 2020 г., сега Mercedes предвижда този етап да бъде постигнат по-късно през десетилетието.

Компанията залага на следващото поколение електрически автомобили, които се очаква да дебютират около средата на това десетилетие и които обещават да предложат значително по-ниски променливи разходи. Тези модели, включително електрическа версия на седана CLA, която може да се похвали с впечатляващ пробег от над 750 км с едно зареждане, имат за цел да се конкурират с водещите електрически предложения на пазара.

Въпреки това автомобилните производители проявяват предпазливост с оглед на по-бавния от очаквания ръст на продажбите на електрически превозни средства и нарастващата конкуренция. По-специално Mercedes се подготвя за по-ниски маржове в автомобилния сектор, като икономическите предизвикателства и нарушенията във веригата за доставки допринасят за несигурността.

Въпреки тези предизвикателства Mercedes остава ангажиран с иновациите, като инвестира в научноизследователска и развойна дейност за бъдещи технологии, като например платформата MB.OS. Компанията също така обяви програма за обратно изкупуване на акции на стойност 3 млрд. евро, което отразява увереността ѝ в поддържането на силен свободен паричен поток през следващите години.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 10 гласа.

Свързани новини