Last news in Fakti

23 Февруари, 2024 10:40 1 706 10

Mercedes също променя целите си за производство на електромобили

  • mercedes-
  • eqs-
  • електромобили

Компанията ще продължи с развитието на ДВГ

Mercedes също променя целите си за производство на електромобили  - 1

Mercedes-Benz отправи предупреждение относно продължаващата разлика в разходите за електрическите превозни средства и техните традиционни аналози с двигател с вътрешно горене, което е сигнал за продължителен период на по-високи цени на ЕПС. Главният изпълнителен директор Ола Калениус подчерта, че постигането на равнопоставеност на разходите между електромобилите и конвенционалните автомобили ще отнеме много години, като цитира настоящите тенденции в ценообразуването като доказателство за тази реалност.

Производителят на луксозни автомобили коригира прогнозата си за търсенето на електромобили, отчитайки по-бавния от очаквания темп на възприемане на електрическите автомобили. Mercedes възнамерява да продължи да обновява гамата си с двигатели с вътрешно горене и през следващото десетилетие, подчертавайки готовността си да поддържа производството на традиционни автомобили заедно с електромобилите.

Калениус изтъкна плановете на компанията за непрекъснат технологичен напредък, като предположи, че до 2027 г. Mercedes ще представи нова гама, която ще продължи до 2030 г. Въпреки първоначалните прогнози електромобилите да съставляват половината от продажбите до средата на 2020 г., сега Mercedes предвижда този етап да бъде постигнат по-късно през десетилетието.

Компанията залага на следващото поколение електрически автомобили, които се очаква да дебютират около средата на това десетилетие и които обещават да предложат значително по-ниски променливи разходи. Тези модели, включително електрическа версия на седана CLA, която може да се похвали с впечатляващ пробег от над 750 км с едно зареждане, имат за цел да се конкурират с водещите електрически предложения на пазара.

Въпреки това автомобилните производители проявяват предпазливост с оглед на по-бавния от очаквания ръст на продажбите на електрически превозни средства и нарастващата конкуренция. По-специално Mercedes се подготвя за по-ниски маржове в автомобилния сектор, като икономическите предизвикателства и нарушенията във веригата за доставки допринасят за несигурността.

Въпреки тези предизвикателства Mercedes остава ангажиран с иновациите, като инвестира в научноизследователска и развойна дейност за бъдещи технологии, като например платформата MB.OS. Компанията също така обяви програма за обратно изкупуване на акции на стойност 3 млрд. евро, което отразява увереността ѝ в поддържането на силен свободен паричен поток през следващите години.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гуньо Простиа

    17 2 Отговор
    Няма балъци ви купуват скъпите боклуци ! Вече няма разлика между качеството на Мерцедес и всички останали. Така че се взема най- евтиното !!!

    Коментиран от #2

  • 2 ако бре...

    13 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гуньо Простиа":

    важното е да има диодни лентички..
  • 3 Антон

    13 4 Отговор
    Наивниците с електричките привършват и скоро масово ще разберете реалността - никой не ви ще електриките.

    Коментиран от #6

  • 4 Врът, врът

    8 0 Отговор
    Въртят се всичките като пумпали. Само абат кислорода!
  • 5 МЪСК 💪🏻

    3 4 Отговор
    Като всички герои от 20-век видяха, че тая работа не е като оная. Какво им остава? Да отупат брашнения чувал още колко може и дотам.
    "Мерцедес и всички останали" още си важи, само първата дума е друга ;D

    Коментиран от #8

  • 6 СМОГ 💨

    3 6 Отговор

    До коментар #3 от "Антон":

    Да се надяваш на петролен Ренесанс е като да не си сменяш слиповете.

    Коментиран от #7

  • 7 Дишай

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "СМОГ 💨":

    дишай дълбоко дълбоко...
  • 8 Детската градина

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "МЪСК 💪🏻":

    отново в действие... я си пусни и другите картники....

    Коментиран от #9

  • 9 Жилка

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Детската градина":

    Ще ги пусне. Само да ги избърше от "олабването" върху тях.

    Коментиран от #10

  • 10 Ама той

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Жилка":

    вади ли вече, че да олабва жилата…???🤣🤣🤣