Отидете към основна версия

1 403 0

BMW се отказва от производството на Z4 Coupe Concept

  • bmw-
  • z4-
  • z4 coupe

По план трябваше да се направят 50 броя

BMW реши да не започва производството на концептуалния Z4 Coupe, въпреки първоначалните спекулации след представянето му на миналогодишното издание на Concorso d'Eleganza Villa d'Este. Докладите сочат, че автомобилният производител е разглеждал идеята за производство на автомобила в ограничен брой, но в крайна сметка се е отказал от този план.

Според източници, цитирани от BMWBlog, ръководството на BMW е проучило възможността за производство на автомобила, като дори е разработило бизнес казус, в който се предлага производството на 50 бройки на цена от 250 000 USD всяка. Това предложение обаче не се осъществило и BMW предпочело да не реализира проекта, като в крайна сметка прекратило проекта Concept Touring Coupe.

Забележителният концептуален Z4 Coupe привлече вниманието, когато беше представен през май миналата година на Concorso d'Eleganza Villa d'Este в Италия, където бе и наш екип. Отличаващ се с твърд покрив с характерната за Хофмайстер линия, по-широки калници и повишена практичност, концептът демонстрираше и модифицирани двойни вертикални решетки на бъбречната решетка и беше оборудван с 20- и 21-цолови джанти, допълнени от сребристо-бронзови екстериорни акценти и сини стъклени елементи.

Отвътре концептуалният Z4 Coupe можеше да се похвали с луксозна двуцветна кожена тапицерия в тъмнокафяво и светлокафяво-седефено, украсена със сложна плетка, доставена от италианска кожена работилница. Макар че дизайнът на купето остава до голяма степен непроменен в сравнение със стандартния Z4, щателната изработка на интериорния дизайн отразява стремежа на дизайнерите да създадат изключителен автомобил. Въпреки усилията, вложени в създаването му, концептуалният Z4 Coupe ще остане интересно единично творение, което ентусиастите се надяваха да влезе в серийно производство.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Свързани новини