Last news in Fakti

29 Февруари, 2024 09:16 1 374 0

BMW се отказва от производството на Z4 Coupe Concept

  • bmw-
  • z4-
  • z4 coupe

По план трябваше да се направят 50 броя

BMW се отказва от производството на Z4 Coupe Concept - 1

BMW реши да не започва производството на концептуалния Z4 Coupe, въпреки първоначалните спекулации след представянето му на миналогодишното издание на Concorso d'Eleganza Villa d'Este. Докладите сочат, че автомобилният производител е разглеждал идеята за производство на автомобила в ограничен брой, но в крайна сметка се е отказал от този план.

Според източници, цитирани от BMWBlog, ръководството на BMW е проучило възможността за производство на автомобила, като дори е разработило бизнес казус, в който се предлага производството на 50 бройки на цена от 250 000 USD всяка. Това предложение обаче не се осъществило и BMW предпочело да не реализира проекта, като в крайна сметка прекратило проекта Concept Touring Coupe.

Забележителният концептуален Z4 Coupe привлече вниманието, когато беше представен през май миналата година на Concorso d'Eleganza Villa d'Este в Италия, където бе и наш екип. Отличаващ се с твърд покрив с характерната за Хофмайстер линия, по-широки калници и повишена практичност, концептът демонстрираше и модифицирани двойни вертикални решетки на бъбречната решетка и беше оборудван с 20- и 21-цолови джанти, допълнени от сребристо-бронзови екстериорни акценти и сини стъклени елементи.

Отвътре концептуалният Z4 Coupe можеше да се похвали с луксозна двуцветна кожена тапицерия в тъмнокафяво и светлокафяво-седефено, украсена със сложна плетка, доставена от италианска кожена работилница. Макар че дизайнът на купето остава до голяма степен непроменен в сравнение със стандартния Z4, щателната изработка на интериорния дизайн отразява стремежа на дизайнерите да създадат изключителен автомобил. Въпреки усилията, вложени в създаването му, концептуалният Z4 Coupe ще остане интересно единично творение, което ентусиастите се надяваха да влезе в серийно производство.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА