Отидете към основна версия

33 932 12

Първи снимки на лимузината на Путин

  • кортеж-
  • marussia-
  • l2-
  • f2-
  • путин

В социалната мрежа Instagram се появиха снимки на седана Marussia L2 и всъдехода F2, които руската компания разработва в рамките на проекта "Кортеж" за нуждите на властта, а впоследствие и за цивилни купувачи. Изображенията показват макети на двата автомобила. Качени са в Instagram от потребител на име koribut, който твърди, че ги е заснел по време на посещение в дизайнерския център на Marussia Motors.

Автомобилите от проекта "Кортеж" ще бъдат построени на модулна платформа, разработена от Централния научноизследователски автомобилен и автомоторен институт (НАМИ) за висшата администрация в Русия. Шасито ще се използва както за луксозен седан, всъдеход и микробус, така и за бъдещата президентска лимузина. Тя ще бъде оборудвана с V-образен 12-цилиндров турбодвигател, автоматична трансмисия, двойно предаване и специален комплекс за защита с технологии и материали, използвани в конструкцията на бойните вертолети.



Всички права върху платформата и разработените за "Кортеж" агрегати ще принадлежат на Руската федерация, но за да има възвръщаемост проектът, лицензите за тях ще бъдат продавани на частни компании като Marussia.

По предварителни данни седанът L2 ще има междуосие 3 200 мм. По замисъл този автомобил ще се конкурира с флагманските модели на голямата немска тройка. Всъдеходът F2 пък ще се бори за купувачи с BMW X5.

Всички автомобили от проекта "Кортеж" ще се произвеждат в Русия и ще се пласират чрез дилърската мрежа на Marussia Motors. Цената им варира между 2 и 5 млн. рубли (44 000-110 000 евро). Производството стартира през 2018 г.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини